Restaurant PizzaLab geopend in Amsterdam

Restaurant PizzaLab geopend in Amsterdam

PizzaLab, het nieuwe restaurant gevestigd op de Zuidas in Amsterdam-Zuid, heeft zich volledig gestort op de Napolitaanse pizza. Zo is het team in de leer gegaan bij de lokale boeren in Zuid-Italië en komen de kazen van een in Nederland gevestigde Italiaan.


Pizzalab

PizzaLab: pizza’s met de hand gemaakt

Alle pizza’s worden dagelijks met de hand gemaakt en de ingrediënten komen van ambachtslieden. Zo werkt PizzaLab onder andere samen met een in Nederland gevestigde Italiaan die twee keer per week verse kazen produceert met Nederlandse Bufala melk.

Tijdens het samenstellen van het menu, doorkruiste het team van het nieuwe restaurant het zuiden van Italië om inspiratie op te doen. Ze werkten nauw samen met lokale boeren. Veel ingrediënten die de keuken gebruikt, bevatten een DoP-markering (Declaration of Performance). Dit betekent dat de producten voldoen aan de Italiaanse en EU-normen. De traditionele Napolitaanse manier van bereiden - die in 2017 werd bekroond met UNESCO ‘s ‘Intangible Cultural Heritage of Humanity’ -is een erfgoed dat PizzaLab graag in stand houdt.Het menu

Op de kaart staat onder andere de Fig & Morty, een combinatie van gekonfijte vijf, fior di latte, Mortadella DOP, basilicum en citroenschil. Op het menu staan ook veganistische en vegetarische, maar ook glutenvrije opties. Veel pizza’s op de kaart zijn bedoeld om te delen.


Traditionele Napolitaanse pizza's

Artikel delen