Restaurant REM in A'dam geopend: 'Gastronomische fine dining met speelse knipoog'

Restaurant REM

Restaurant REM in A'dam geopend: 'Gastronomische fine dining met speelse knipoog'

Onlangs openden Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes het nieuwe restaurant REM. Fine dining, een rooftop en een bar op drie verdiepingen. De locatie: de voor veel mensen bekende rood-witte stellage op grijze palen, in de Houthavens in Amsterdam.

Restaurant REM

Veel mensen zullen de rood-witte stellage op grijze palen in de Amsterdamse Houthavens wel kennen. Vroeger stond het bouwsel met helikopterplatform in de Noordzee en werden vanaf deze plek commerciële radio- en televisie-uitzendingen uitgezonden. Later werd het verplaatst naar Amsterdam en was er restaurant REM Eiland te vinden, dat sloot tijdens de eerste lockdown.
Restaurant REM Amsterdam_2 Large Restaurant REM Amsterdam_3 Large


Helikopterplatform

Onlangs openden Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes er het nieuwe restaurant REM. Op de tweede verdieping zijn de keuken en bar, een etage hoger het restaurant en op het voormalige helikopterplatform is een dakterras. Studio REM kan worden afgehuurd voor meetings en events.

Jaren 80-stijl

Het interieur is in de jaren 80-stijl. Zo is de meetingruimte ingericht met arcadekasten en flipperkast en het restaurant is ‘gastronomische fine dining met een speelse knipoog’: de gast dineert te midden van een robotkast, neon smiley en blinkende discobollen. Gasten eten er vier, vijf of zes gangen en chef is Bobby Rust.

Geen regels

De eigenaren zeggen: "Drie verdiepingen, REM bar, REM restaurant en REM rooftop, vormen samen de magische REM wereld waar de beleving centraal staat. Onze filosofie is dat alles kan en zou moeten kunnen. Geen regels. Een heerlijk zesgangendiner, een dansje in de bar of even uitrusten in een hangmat op het dakterras met adembenemend uitzicht: het kan allemaal."

Restaurant REM Amsterdam_4 Large Restaurant REM Amsterdam_6 Large
Artikel delen