Horecaconcept ROAM & Desert Inn Pub opent in Carlton Oasis Spijkenisse

Horecaconcept ROAM & Desert Inn Pub opent in Carlton Oasis Spijkenisse

Na een grote verbouwing opende eind vorig jaar restaurant ROAM & Desert Inn Pub in het Carlton Oasis Hotel in Spijkenisse. ESTIDA verzorgde het design en interieur van de publieke ruimtes in het hotel. Het nieuwe horecaconcept is zowel open voor hotelgasten als voor gasten van buitenaf. "Het is werelds met een twist."

Horecaconcept ROAM & Desert Inn Pub opende eind 2023 in Carlton Oasis Hotel Spijkenisse. De stad gelegen op het eiland Voorne-Putten is de overgangszone tussen metropool Rotterdam en het landelijke Zeeland. General manager Nathalie Rosbergen geeft leiding aan dit nieuwe culinaire avontuur, waarbij zowel het restaurant als de pub een volledige rebranding kreeg.

'Het restaurant is werelds met een twist'

Restaurant ROAM

“Werelds met een twist”, zo beschrijft Rosbergen restaurant ROAM. De focus ligt op toegankelijke, lokale en seizoensgebonden gerechten. De inrichting van het restaurant, met 140 zitplaatsen, is geïnspireerd op de groene regio van Voorne-Putten met haar zandstranden, bossen en open velden. Ook is er een subtiele verwijzing naar de industriële omgeving en de kenmerkende 'rook' van Rotterdam en de Botlek.

ROAM-Desert-Inn-Pub-interieur-2
ROAM-Desert-Inn-Pub-interieur-6 ROAM-Desert-Inn-Pub-interieur-7

Hybride omgeving

“De opdracht was een hybride omgeving te creëren die meerdere functies heeft”, licht Helma Kor van designbureau ESTIDA toe. “Je wilt dat de hotelreceptie en het restaurant een geheel zijn en bij elkaar passen. Hotelgasten moeten er kunnen ontbijten, maar het is ook een ruimte om te werken en te dineren; we moesten alle doelgroepen samen zien te krijgen.”

'Het restaurant moet een oase zijn in een drukke plek'

We hebben elementen gemaakt om een zachte barrière tussen het restaurant en hotel te creëren. Slingerende banken, soms met een hoge rug, of stoelen met hoge zittingen. De open keuken heeft een bijbehorend buffet maar is zo geïntegreerd dat gasten zich niet in een ontbijtzaal wanen, maar in een restaurant.”

ROAM-Desert-Inn-Pub-interieur-1

Oase in drukke plek

Het restaurant moet een oase zijn in een drukke plek, zegt Kor. Niet over de top, maar rustig en met hoogwaardig materialen. “In de serre is groen - de verwijzing naar de regio - de leidraad, maar dat wilden we niet alleen tot uitdrukking laten komen met groene planten. We hebben abstracte vilten planten overal laten terugkomen, ze vormen ook een onderdeel van het plafond, om de akoestiek te verbeteren. Net zoals dat je overal het silhouet van de meeuw terugziet, een verwijzing naar de stranden, het water en de haven.”

ROAM-Desert-Inn-Pub-interieur-5 ROAM-Desert-Inn-Pub-interieur-4
ROAM-Desert-Inn-Pub-interieur-3

Desert inn pub

De Desert Inn Pub is een gezellige bar doordrenkt met nostalgie. De volledig gerenoveerde Pub streeft ernaar opnieuw dé ontmoetingsplek te worden voor zowel de jongere als oudere generaties uit Spijkenisse en omgeving. Van borrelende locals tot hotelgasten: de pub is open voor iedereen. “De pub heeft een heel andere sfeer dan het restaurant en receptie”, aldus Kor. “Het is ook echt een aparte ruimte. We hebben de bar geüpdatet naar het nu en in combinatie met een nieuw tapijt, nieuwe meubels en spellen als darts en tafelvoetbal is het echt een sfeervolle Engelse pub geworden.”

Artikel delen