Opening restaurant Rouhi in House of Rituals

Opening restaurant Rouhi in House of Rituals

Op woensdag 21 oktober opent Rouhi haar deuren aan het Spui in Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van House of Rituals: de eerste en ‘s werelds grootste flagshipstore van Rituals Cosmetics.

Rouhi: Food for the soul

chef renaud goigoux restaurant rouhiDe naam ‘Rouhi’ is afkomstig uit een samensmelting van twee Arabische woorden ‘rouh’ en’i’, die samen ‘mijn ziel’ betekenen. Het menu van Rouhi is geïnspireerd op de keuken van het Verre Oosten en biedt food for the soul: gerechten die het lichaam, de geest en de ziel voeden. Over het menu De keukenbrigade van het restaurant komt onder leiding van Renaud Goigoux, de Franse chef die eerder werkzaam was in de Amsterdamse keukens van onder andere RIJKS® en Breda.

Vuur, aarde, lucht en water

Het menu bestaat voornamelijk uit Aziatische gerechten, met invloeden uit de westerse keuken. In de bereiding zijn de vier elementen vuur, aarde, lucht en water als inspiratie gebruikt en dat is terug te zien in gerechten als gefermenteerde miso ramen, gegrilde yakitori en gestoomde dumplings. Ook beschikt het restaurant over een zoete kaart vol patisserie en desserts met Aziatische roots, zoals een yuzu meringue taart en rice pudding.

Restaurant Rouhi

noodles gerecht restaurant rouhi

Rouhi serveert een samengesteld lunchmenu van drie gangen (€35) en een dinner experience van vijf gangen (€55). Ook is er een á la carte menu met gerechten die los besteld kunnen worden. Rouhi is vanaf 21 oktober dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend.

House of Rituals en restaurant Rouhi

Rituals Cosmetics lanceert, ter ere van haar 20-jarig bestaan, het holistisch winkel- en lifestyleconcept ‘House of Rituals’. In de nieuwe winkel kunnen bezoekers ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven. House of Rituals, met vier verdiepingen van in totaal ongeveer 1500 m2, brengt een ultieme winkelbeleving samen met restaurant Rouhi, een uitgebreide spa en een nieuwe lijn premium collecties en lifestyle-producten die alleen in deze winkel en online te verkrijgen zijn. De opening van de flagshipstore vindt in twee fases plaats.

Twee fases opening House of Rituals

In oktober 2020 gaat de eerste fase van start met de opening van de begane grond met vertrouwde Rituals collecties en restaurant Rouhi, en de eerste verdieping met de nieuwe premium collecties. Fase twee volgt begin zomer van 2021 met de opening van de Mind & Body spa’s. House of Rituals is de plek waar de filosofie van het merk, The Art of Soulful Living (de kunst van soulful leven), daadwerkelijk tot leven wordt gewekt en in alle facetten tot uiting komt.

Artikel delen