Koen van der Plas opent SAAM restaurant in Amstelveen

Restaurant Saam team

Koen van der Plas opent SAAM restaurant in Amstelveen

SAAM restaurant opende afgelopen week haar deuren. Het restaurant ligt aan de Amstel in Amstelveen en biedt een samenkomst van twee culinaire werelden, namelijk die van de Nederlandse keuken en de Zuid-Afrikaanse. Eigenaren zijn Koen van der Plas, Margot Janse, Jasper Hermans en Henk Jan Beltman.

Het menu

Het menu bij SAAM restaurant bestaat uit gerechten die een samensmelting zijn van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken. SAAM staat voor: South Africa-Amstel. De wijnkaart bevat een grote selectie aan wijnen die afkomstig zijn uit Zuid-Afrika. Daarnaast is er ook een rijk scala aan Europese wijnen te bestellen.

Eigenaren zijn Koen van der Plas, die eerder werkte bij Inter Scaldes*** (Kruiningen) en Kasteel Heemstede*, Margot Janse, die eerder werkte bij Le Quartier Français (Zuid-Afrika), Jasper Hermans en Henk Jan Beltman, ex-CEO van Tony Chocolonely.

26-1
Restaurant Saam

Chefs en topsommeliers

Het restaurant beschikt over 46 couverts op de begane grond. Waaronder een chefs-table voor 8 personen, die goed zicht biedt op de bereiding van de culinaire verrichtingen door chefs Jasper Hermans en Thomas Kooijman. Daarnaast is er ook gedacht aan gasten die graag samenkomen aan de bar. SAAM restaurant heeft namelijk een bovenbar met 18 plekken.

Het restaurant heeft een groot team van sommeliers die adviezen kunnen geven over wijn om een goede wijn-spijservaring te bieden. Mede-eigenaar Margot Janse, voormalig chef van The Tasting Room bij Le Quartier Français, blijft in Zuid-Afrika wonen en brengt van daaruit haar inspiratie voor het menu. Janse werkt virtueel met het team samen en bezoekt SAAM restaurant gedurende het jaar regelmatig. 

27-1 28-1
Artikel delen