Restaurant Selva opent in Amsterdam: intense mix van Peruaanse en Mexicaanse keuken

Restaurant Selva Amsterdam

Restaurant Selva opent in Amsterdam: intense mix van Peruaanse en Mexicaanse keuken

Op de 24ste verdieping van designhotel nhow Amsterdam RAI opent Selva, het nieuwste culinaire hoogstandje van Amsterdam, met uitzicht over de hoofdstad. Het Latijns-Amerikaanse restaurant is een ode aan het Amazoneregenwoud en vloeit voor uit een creatieve samensmelting van Minor Hotels en Younique Concepts. Naast Selva opent ook cocktailbar Sonora op dezelfde verdieping haar deuren. Bekijk de foto's van Selva onderaan dit bericht.

gastronomische ontdekkingsreis

Selva neemt haar gasten mee op een gastronomische reis door het karakteristieke en gevarieerde Latijns-Amerikaanse landschap, waarbij gerechten uit Mexico, Peru en Brazilië centraal staan. Of het nu gaat om ceviche van zeebaars, een gegrilde tomahawk steak of inktvis; de charme van de open houtskoolgrill brengt elk gerecht tot leven. Op de kaart zijn ook vegetarische en veganistische opties te vinden. Een daarvan is de kleurrijke geroosterde pompoen, met een groene mole en cashewnoten.

'Selva is een ode aan het Amazoneregenwoud'

De keuken staat onder leiding van Head Chef Roberto Torres. Hij en zijn team hebben allen hun sporen in de Latijns-Amerikaanse keuken verdiend. Een aantal gerechten zijn geïnspireerd op familiegerechten, vertelt Torres. Zo is het nagerecht Torta de Maiz Nuevo (corncake met een crème van avocado) een herinnering aan zijn jeugd. De ruimte van 700 vierkante meter heeft plek voor 137 dinerende gasten en 45 zitplaatsen in de cocktailbar, op de hoogste verdieping van hotel nhow Amsterdam RAI.

Organische vormen

Met een interieur geïnspireerd door de tinten, texturen en patronen van het Amazoneregenwoud, weerspiegelt het restaurant de organische vormen van de Amazone-rivieren en creëert het een levendige en weelderige atmosfeer waarin gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de intense smaken die Latijns-Amerika te bieden heeft. Designbureau El Equipo Creativo is verantwoordelijk voor het interieur.

Selva Amsterdam_2
Restaurant Selva in Amsterdam

Sonora cocktailbar

Op dezelfde verdieping opent ook cocktailbar Sonora haar deuren, met een unieke en uitgebreide selectie cocktails. Elke cocktail is geïnspireerd op de oude verhalen en legendes van Latijns-Amerika. Deze betoverende mix van smaken en geschiedenis is bedacht door het creatieve duo Rudi, de Bar Manager, en Laurynas, de Head Bartender. Hun passie voor mixologie is duidelijk te proeven in elke slok.

Samenwerking

nhow Amsterdam RAI en Younique Concepts zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen voor Selva en Sonora. nhow Amsterdam RAI is een plek waar hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele expressies samenvloeien. Younique Concepts is een team van enthousiaste hospitality-minded professionals met een duidelijke missie: het ontwikkelen van duurzame en innovatieve hospitality concepten die inspelen op de huidige trends en toekomstige behoeften.

"We zijn blij om de deuren van Selva te openen, met haar rijke en kleurrijke Latijns-Amerikaanse keuken," zegt Renata Komarzinska, General Manager van nhow Amsterdam RAI. "We kijken ernaar uit het restaurant, tezamen met cocktailbar Sonora, te laten uitgroeien tot een must-visit locatie waar zowel inwoners van Amsterdam als hotelgasten de smaken en de spirit van dit inspirerende gebied kunnen ervaren."

"We zijn trots om met nhow Amsterdam RAI, samen te mogen werken aan dit project", zegt Sven Sallaerts, Business Development voor Younique Concepts, het bedrijf achter de concepten Pesca (Amsterdam en Rotterdam), Lolo (Amsterdam) en De Tulp (Amsterdam). "Door onze krachten te bundelen kunnen we onze expertise en sterke punten combineren om een hospitality-ervaring van een hoger niveau te bieden."

Selva Amsterdam_1 Selva Amsterdam
 
Selva Amsterdam_4 Selva Amsterdam_5
Artikel delen