Showw van Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris geopend in Amsterdam

estaurant Showw in Amsterdam - Header

Showw van Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris geopend in Amsterdam

Showw van Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris is geopend in het CrossOver, nabij de Amsterdamse RAI. De twee horecaondernemers waren voorheen maître-sommelier en chef bij Bougainville* in Amsterdam. Showw is vier dagen per week open en heeft een grote open keuken.


Comfort

Showw is te vinden in het kantoorpand Crossover, op de begane grond naast de hoofdingang. Lendl Mijnhijmer: "De keuken draait om culinair comfort food. Het gaat om diepe smaken en het gebruik van mooie technieken. Gerechten waar emotie in zit. Sauzen die je met je vinger wilt aflikken, dat mag bij Showw! Comfort is het sleutelwoord, op het bord, in het glas en in de zaal."

*De tekst gaat verder onder de foto

2 - SHOWW amsterdam

"Wijn en service maken de driehoek compleet. Een brede selectie van wijnen, voor ieder wat wils qua smaak en prijs. Uitbouw van de wijnkaart is een van de doelen van het restaurant. Service staat hoog in het vaandel en is gedetailleerd, verfrissend van deze tijd."

Showw heeft in totaal ongeveer zestig zitplaatsen bieden, met 44 stoelen in het restaurant, vier aan de bar en een maximum van twaalf in de private dining-ruimte.

*De tekst gaat verder onder de foto's

4 - SHOWW amsterdam 6 - SHOWW amsterdam

Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris

Lendl Mijnhijmer werkte tien jaar bij restaurant Waterproef in Scheveningen. In 2016 sleepte hij de prestigieuze 'McNie Tasting Trophy' in de wacht van het Internationale Wijnopleidingsinstituut WSET. In 2017 werd hij maître-sommelier bij Restaurant Bougainville*. 

Dorus Floris, de voormalige chef van Bougainville*, begon na zijn Hotelschool-opleiding in Amsterdam. Daarvoor werkte hij bij  Chapeau (Bloemendaal), De Bokkedoorns** (Overveen) en De Eendracht in ’t IJkgebouw (Alkmaar).  

Grote open keuken

Manon de Groot is verantwoordelijk voor de inrichting van het ruim 340 vierkante meter grote pand van Showw. "Het interieur heeft een moderne uitstraling met een subtiel rauw randje. De indeling is als volgt: een centraal geplaatste keuken, gevolgd door een lange gang en aan het einde een afsluitbare private dining-ruimte."

*De tekst gaat verder onder de foto

7 - SHOWW amsterdam
Interieur restaurant Showw in Amsterdam

Rijke materialen

Rijke materialen en mooie structuren vormen de basis voor het interieur van Showw. De Groot: "Ingetogen luxe met een industrieel rauw randje. Rauw, artistiek, tegendraads en tijdloos dat is Showw. We hebben gekozen voor lichte kleiwanden en meubels in lichte stoffen, in combinatie met een donkere vloer en plafond."

"Het geheel blijft licht, ook door de fantastisch mooie raampartijen in het pand. We gebruiken de hoogte van het pand door onder andere in het midden een akoestisch kunstwerk te hangen, meubels tot aan het plafond en gordijnen van bijna vijf meter. De open keuken is onderdeel van het geheel en sluit naadloos aan bij het interieur."

Artikel delen