Restaurant Tara is geopend in Sittard: 'Verfijnde simpliciteit'

Tara in Sittard

Restaurant Tara is geopend in Sittard: 'Verfijnde simpliciteit'

Restaurant Tara opende deze maand haar deuren in hartje Sittard. Achter de elegante gevel van het historische pand huist vanaf nu de nieuwe zaak van chef-kok Glenn Heijlands. Bekijk foto's van het nieuwe restaurant onderaan dit bericht. 

Foto's: TEAMTUESDAY

Wereldse invloeden

Chef-kok Glenn Heijlands serveert gerechten met wereldse toetsen. Voor zijn menu deed hij inspiratie op tijdens zijn werk in Zwitserland, Duitsland, aan boord van verschillende luxe cruiseschepen en in het Nederlandse Beluga Loves You* (Maastricht) en Restaurant ONE* (Roermond). Verder haalt hij inspiratie uit talrijke reizen die hem de gastronomische uithoeken van de wereld leerden kennen. Al deze invloeden zitten verpakt in een gevarieerd menu met inspirerende smaken.

Tara in Sittard_2_ovv TEAMTUESDAY

Het keukenteam werkt met ingrediënten als Dutch yellowtail kingfish, zeebaars, coquilles, Limburgs Geuldallam en meer. Hierover vertelt Glenn dat hij kwalitatieve producten gebruikt om de eenvoud van gastronomie op het bord te brengen: gewoon genieten door goed en lekker te eten.

Aan de voet van de Kollenberg

Dat de naam van het restaurant is afgeleid van het Gaelische woord ‘torra’, dat heuvel betekent, en dat het restaurant gelegen is aan de voet van de Kollenberg, is dan ook geen toeval. Bij Restaurant Tara bouwen Glenn en zijn team geleidelijk aan op naar een culinair hoogtepunt, waar gasten genieten van verfijnde simpliciteit.

Restaurant Tara is open voor lunch en diner en biedt plaats aan 38 couverts. Op het terras is er plek voor zo'n 24 gasten.

Tara in Sittard_3_ovv TEAMTUESDAY Tara in Sittard_4_ovv TEAMTUESDAY
 
Tara in Sittard_5_ovv TEAMTUESDAY Tara in Sittard_9_ovv TEAMTUESDAY
 
Tara in Sittard_8_ovv TEAMTUESDAY Tara in Sittard_10_ovv TEAMTUESDAY
Artikel delen