Restaurant The Charles geopend in Nistelrode: Alain Alders culinair verantwoordelijk

Restaurant The Charles in Nistelrode

Restaurant The Charles geopend in Nistelrode: Alain Alders culinair verantwoordelijk

Eind september opende The Charles in Nistelrode. Het restaurant met Franse keuken is onderdeel van de members only business- en golfclub The Duke Club. SVH Meesterkok Alain Alders is als F&B-manager verantwoordelijk voor de keuken. “We zetten met The Charles de deur op een kier voor niet-leden.”

In het groene natuurgebied De Maashorst, nabij 's-Hertogenbosch, prijkt een statig Engels landhuis. Een members-only-club voor ondernemers die met de opening van restaurant The Charles ook toegankelijk wordt voor niet-leden.

Moderne Franse gerechten

De bekende SVH Meesterkok Alain Alders is als F&B Manager verantwoordelijk voor alle horeca binnen The Duke Club. Hij staat chef Jack Blackwell van The Charles bij in het bewaken en het behouden van het concept en de filosofie. De keuken serveert moderne, Franse gerechten, maar met invloeden vanuit de hele wereld en ingrediënten uit de regio. Alle verse producten komen van maximaal 250 kilometer ver; van Veluws wild tot vis uit de Middellandse Zee.

Baskische keuken

De keuken haalt inspiratie uit de Baskische keuken, met een oogje op Zuid-Amerika en een snufje Nordic cuisine. Er wordt gewerkt naar de seizoenen, met aandacht voor het welzijn van grond, zee en dier, en zoveel mogelijk verspillingsvrij. Hiervoor wordt veel gefermenteerd of gevriesdroogd. Maar de keuken speelt ook graag met bijvoorbeeld lage temperatuur-bereiding, of met wereldse kruiden en specerijen. Ook lokale leveranciers zijn geliefd. Zo serveren ze bij The Charles een eigen biertje, gin, koffie en olijfolie die in samenwerking met lokale partners zijn geproduceerd.

Interieur_The_Charles_Nistelrode
Interieur restaurant The Charles in Nistelrode
Artikel delen