Restaurant Wilde Zwijnen opent Bar Bachrach in A'dam

Restaurant Wilde Zwijnen opent Bar Bachrach in A'dam

Bar Bachrach is het nieuwe eigengereide zusje van restaurant Wilde Zwijnen in Amsterdam-Oost. De keuken, bestierd door de nieuw aangetrokken chef-kok Yaniv Lenga, is Mediterraan Midden-Oosters en bestaat uit losse gerechten. Meer foto’s van het interieur en de gerechten onderaan dit bericht.

Foto’s: Anouk Erisman, Nicole Rodenburg

Bar Bachrach

Het nieuwe restaurantconcept, gelegen naast restaurant Wilde Zwijnen aan het Javaplein, opende vorige week de deuren. Bar Bachrach creëert een keuken vol smaken, texturen en gerechten uit landen als Syrië, Libanon en Turkije. ‘Het menu staat vol typische ingrediënten uit deze regio. Deze voegen we samen met lokale producten van hoog niveau die onze klanten kennen van Wilde Zwijnen’, aldus mede-eigenaar Julia Bachrach.

Bar Bachrach

Wilde Zwijnen

Waar restaurant Wilde Zwijnen een keuze heeft tussen vaste menu's met verschillende gangen, bestel je bij Bar Bachrach à la carte losse gerechten. Of je kiest voor het chef’s menu, waarbij je van alles van de kaart uitprobeert. ‘Het concept is ideaal voor kleine tafels waarbij je samen geniet van de verschillende kleine gerechten of een borrel aan de bar. Maar ook voor grotere groepen die samen de week op een gezellige, smaakvolle manier willen afsluiten’, zegt Bachrach.

Shishborek

Het bijzondere interieur met veel hout, een tegelvloer en bijzondere items zijn afkomstig van De Eetbar, de voorloper van Bar Bachrach. Ook bijzonder is dat Bar Bachrach zelf brood bakt zoals shishborek en Jeruzalem bagel. Daarnaast gebruikt de keuken seizoensgebonden producten die worden omgetoverd tot bijzondere gerechten. Zo staan er deze herfst tirshi (pompoensalade met kruiden) en calamari op het menu. ‘De calamari is in deze tijd van het jaar echt geweldig’, vertelt chef Yaniv enthousiast. Andere lekkernijen op het menu zijn onder meer oesters, zeebaars, coquilles, sint-jakobsschelpen, steak tartaar en vegetarische gerechten van aubergine en bloemkool, aangevuld met heerlijke, frisse salades.

Chef Yaniv

Yaniv is sinds 2004 werkzaam in professionele keukens op drie verschillende continenten: het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en de laatste jaren in Europa. Voor inspiratie struint hij in Amsterdam over markten en bezoekt hij een gespecialiseerde Turkse leverancier. Weer andere ingrediënten komen rechtstreeks uit het land van herkomst. De kruidenmixen zijn uniek en zelfgemaakt.

Op de hoogte blijven van al het nieuws en trends in de horeca? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 

Tags: 
Artikel delen