Restobar Amore open in Rotterdam: 'Smaakvol en ongecompliceerd eten'

Restobar Amore open in Rotterdam: 'Smaakvol en ongecompliceerd eten'

Op vrijdag 17 juni openden Kim Pieters en Kelly Vincent, bekend van Weelde, hun
eerste vaste horecazaak op het Tiendplein in Rotterdam: Amore. 

Smaakvol en ongecompliceerd

Je kunt bij Amore terecht voor snacks, aperitieven en andere gerechten om te delen. De menukaart is samengesteld door chef Sybren (bekend van o.a. Bambino): De ingrediënten zijn voornamelijk van Nederlandse bodem met hier en daar een Mediterrane invloed. “We associëren een feestelijke manier van eten: lange tafels, gerechten om te delen en genoeg flessen wijn op tafel,” aldus Sybren.

Volgens de restobar zijn de gerechten ongecompliceerd met niet te veel verschillende smaken. Wat op je bord ligt moet herkenbaar zijn. Sybren licht toe: “Dat betekent dat je moet werken met zeer goede producten, die van zichzelf al erg lekker zijn. Als een gerecht bestaat uit enkel een tomaat, gefrituurde basilicum, broodkruim en een dressing, dan werkt dat alleen als die tomaat van zichzelf al onwijs lekker is. Of, als een gerecht bestaat uit één product met een saus, dan moet die saus wel geweldig smaakvol zijn.”

'We associëren een feestelijke manier van eten'

Natuurwijnen, cocktails en saké

Wat betreft dranken gaat Amore zich richten op goede natuurwijnen, cocktails, maar ook saké. “We willen dat je wordt uitgedaagd om mooie gerechten en dranken te proeven,” aldus Kim. Genieten, het leven vieren en de tijd nemen staan hier centraal. “We kijken er onwijs naar uit iedereen te ontvangen.”

IMG_9967 IMG_9801
Artikel delen