Restobar SIN opent in Venlo: 'Zondigen mag hier'
Op zaterdag 25 oktober opent aan de Oude Markt in Venlo een nieuw horecaconcept: Restobar SIN. Deze combinatie van restaurant en bar wil fungeren als tweede huiskamer voor een breed publiek. Bijzonder aan SIN is de nauwe samenwerking met het naastgelegen theater De Maaspoort.
Samenwerking met Maaspoort Theater
Leon Thommassen, directeur-bestuurder van Maaspoort, licht toe: “Maaspoort is een broedplaats van kunst en cultuur. Wij staan voor verdieping en vermaak, bij ons kan het. Deze sfeer hebben we doorgezet naar het concept van SIN. Ook daar verrassen we gasten met een mix van perspectieven, ideeën en smaken en is niets te gek. We zijn trots op de samenwerking met conceptontwikkelaar CONTRAST en designer King Kongs. Het enthousiasme en ondernemerschap van deze partners heeft eraan bijgedragen dat we samen deze bijzondere horeca konden ontwikkelen.”
Een uitgesproken beleving
Restobar SIN wil zich onderscheiden met een opvallend en eigenzinnig karakter. Anna Casemier, partner en conceptontwikkelaar bij CONTRAST, vertelt: “Uitgangspunt in het concept is dat we een plek wilden creëren die aanvoelt als een tweede huiskamer maar dan uitgesproken anders. Het team van SIN bestaat dan ook uit flamboyante horecaprofessionals die houden van mensen en begrijpen hoe je gasten kunt verrassen door het net even anders te doen."
Interieur met een knipoog
Het interieur weerspiegelt het eigenzinnige karakter van het concept, zegt Martijn Gosen (eigenaar King Kongs): “Bij SIN hebben we retrovisuele elementen uit de jaren tachtig gecombineerd met nieuwe beelden en daarmee een uitstraling gecreëerd van techno, retro en futuristisch tegelijk. Dat past precies bij het rebelse en spannende karakter van SIN."
"Het is een plek geworden waar je vrijheid en verbinding ervaart. Bijzonder is dat de vormen en kleuren van SIN ook refereren aan de spotlights van het theater. Daarmee hebben we deze verbinding ook visueel gemaakt. Het uiteindelijke resultaat past bij het extraverte karakter van ons ontwerpbureau en de ambitie van SIN. Echt mooi dat dit allemaal zo samenvalt.”
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Culinair
Chef Max Wetzels is verantwoordelijk voor de keuken van SIN. Zijn menukaart biedt een selectie van kleine en grote gerechten om te delen, passend bij elk moment van de dag, gecombineerd met bijpassende cocktails. Dankzij de directe verbinding met de lobby van theater De Maaspoort kunnen bezoekers vóór of na een voorstelling eenvoudig doorstromen naar het restaurant. Er is een speels theatermenu beschikbaar, gecombineerd met verrassende muurkunst (o.a. Candy Dulfer en Ronald Goedemondt) en een programmering van live muziek.
Leon Thommassen besluit: “Wij hebben er zin in en nodigen iedereen van harte uit om bij SIN te komen zondigen. Vanaf zaterdag 25 oktober zijn we open, van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur.”
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen