REX in Nijmegen: nieuw all day restaurant met Mediterraanse invloeden

Rex in Nijmegen

REX in Nijmegen: nieuw all day restaurant met Mediterraanse invloeden

In augustus opende REX, een all day bar & restaurant, de deuren op het NYMA terrein in Nijmegen. Rick Holtjer en Emely Daoud zijn de eigenaren achter het concept en deden inspiratie op tijdens hun reizen. Horeca Sfeermakers is verantwoordelijk voor het design. Bekijk foto's van REX onderaan dit bericht.

Meerdere landen op één bord

Rick Holtjer en Emely Daoud hebben tijdens hun vele reizen over de wereld inspiratie opgedaan voor REX. Gasten kunnen er ontbijten, koffie drinken, dineren en borrelen.

Bij REX eet en drink je de smaken die je terugvindt rondom de Middellandse Zee. De keuken speelt graag met smaken en combineert daarom soms meerdere landen op één bord. Zo kun je er krokante aubergine met citroen, duqqa (Midden-Oosters kruidenmengsel), gegrilde tuinbonen en zwarte knoflook eten. Of gepocheerde eieren met labneh, chorizo jam, groene kruidenolie en pita. 

REX in Nijmegen_1
REX in Nijmegen

Mozaïektegels en neonlampen

Op dit rauwe en industriële NYMA terrein bevinden zich drie grote fabriekshallen waar 150 ondernemers zich gaan vestigen. REX heeft een groot terras en bevindt zich in een van de opvallendste gebouwen van het gebied; een oude waterbassin. Dit is een gebouw met twee ronde watertorens erop.

Horeca Sfeermakers is verantwoordelijk voor het design. De zaak is gevuld met warme kleuren, ronde vormen, mozaïektegeltjes en neonlampen. De centrale bar is een ware eyecatcher.

REX in Nijmegen_2 REX in Nijmegen_3
 
REX in Nijmegen_4 REX in Nijmegen_5
 
REX in Nijmegen_6 REX in Nijmegen_7
Artikel delen