Rick van den Broek en Juliëtte Kampschmidt openen restaurant Stampij in Doetinchem

Stampij in Doetinchem

Rick van den Broek en Juliëtte Kampschmidt openen restaurant Stampij in Doetinchem

Half april openden Rick van der Broek (voormalige mede-eigenaar Orangerie De Pol in Doetinchem en jarenlang werkzaam geweest in de horeca op Bonaire) en Juliëtte Kampschmidt (komt uit een horecafamilie) restaurant Stampij, aan de Korte Heezenstraat in Doetinchem. Wij spraken de eigenaren van deze kleine zaak, die alleen open is op donderdag, vrijdag en zaterdag. "Het is een casual restaurant zonder poespas en met producten uit de Achterhoek."

Waar huist het restaurant?

"In het centrum van Doetinchem is het pand van een voormalig schoenwinkel omgetoverd tot een vernieuwend en eigentijds restaurant. Het lange, smalle pand is een echte pijpenla zoals men dat noemt. De complete verbouwing is gedaan door de ondernemers zelf. Wat gelijk opvalt is de glazen pui in combinatie met het staal van de kozijnen. Achter het glas direct de open keuken vanwaar alle gerechten gemaakt worden door de twee chefs. De gast krijgt letterlijk een kijkje in de keuken bij binnenkomst. De ruimte heeft mooie natuurlijke kleuren en aaibare materialen met veel groen en planten."

Tekst gaat onder de afbeelding verder.

Stampij in Doetinchem_3

Wat voor restaurant is Stampij?

"Bij Stampij worden Achterhoekse producten in een ongedwongen setting getransformeerd in smaakvolle gerechten. Er is een balans tussen de gerechten, de wijnen en de service. Daaromheen worden de zintuigen geprikkeld door de ambiance en de muziek. Stampij is een eerlijke en casual restaurant concept zonder poespas."

Sinds wanneer is het restaurant officieel geopend?

"De opening van het restaurant vond op 13 april plaats. De Stampij zal alleen geopend zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de zaterdag serveert het restaurant ook lunch."

Tekst gaat onder de afbeeldingen verder.

Stampij in Doetinchem_1 Stampij in Doetinchem_2


Welke ondernemers staan er aan het roer?

Chef-kok Rick van den Broek en gastvrouw Juliëtte Kampschmidt zijn de eigenaren van Stampij. Beide ondernemers hebben veel ervaring in de horeca. 

Over Rick van den Broek
Van den Broek
studeerde International Hospitality management in Leeuwarden. Direct na zijn opleiding verhuisde hij naar Bonaire. In de tien jaar die hij daar gewoond heeft, opende hij verschillende zaken, waaronder een Latijns-Amerikaans tapasrestaurant, een bierbrouwerij en het succesvolle restaurant At Sea. In 2018  verhuisde Rick terug naar de Achterhoek en opende hij in Doetinchem Orangerie de Pol. Dit restaurant werd na een aantal maanden bekroond met 14 punten van Gault&Millau en kwam direct binnen in de LEKKER lijst van 500 beste restaurant van Nederland. Ook werd Rick getipt voor talentvolle chef van het jaar 2019 door het Algemeen Dagblad. De intrinsieke drang om zich te moeten bewijzen was er vanaf dat moment niet meer. Hij zette een stapje terug, maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. Het idee voor Stampij werd geboren.

Over Juliëtte Kampschmidt
Juliëtte Kampschmidt uit het Achterhoekse dorp Zeddam is opgegroeid in een horecagezin. Of beter gezegd; familie. Haar grootouders kochten in 1958 Hotel het Kegelhuis in Zeddam. Snel veranderde ze de naam in Hotel Aaldering: een familiehotel met 35 kamers, zwembad, sauna en een groot terras. Kampschmidt hielp haar ouders van jongs af aan in het hotel en heeft later ook de opleiding International Hospitality management in Leeuwarden gevolgd. Sindsdien is ze altijd werkzaam in de horeca met de ambitie om een eigen onderneming te starten. Nu is haar droom werkelijkheid geworden.
Stampij in Doetinchem_4 Stampij in Doetinchem_5
Artikel delen