Rob Bongers opent Café Restaurant Eindhoven in Lichttoren

cafe restaurant amsterdam

Rob Bongers opent Café Restaurant Eindhoven in Lichttoren

Op de plek waar voorheen Usine zat, in de onderste verdieping van de Lichttoren in Eindhoven, opende Rob Bongers begin dit jaar Café Restaurant Eindhoven. De zaak bestaat uit een café en restaurantgedeelte, is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend en heeft ook een eigen bierbrouwerij, koffiebrander en bakkerij. Bekijk foto's van de nieuwe zaak onder dit bericht.

Rob Bongers: “We werken voor de bierbrouwerij, koffiebranderij en bakkerij samen met lokale partijen, zoals bakker Meelmuts, CoffeeLab Roasters en Uiltje. Deze horecazaak is dan ook een plek vóór Eindhovenaren en dóór Eindhovenaren. De ontmoetingsplek van de stad waar iedereen zich welkom voelt.”

Over de brouwerij

Over de brouwerij zegt hij: “We gaan uiteindelijk in ‘collaboration’ brouwen. Dus een deel van de batches komt tot stand met lokale en nationale brouwerijen. Wellicht gaan we dat ook doen met het koffiebranden. Er is een hechte samenwerking met het Uiltje Brewing Company. Onze (hoofd)brouwmeester Roel Wagemans komt daar ook vandaan. Natuurlijk gaan we ook eigen bier brouwen, maar de focus ligt op samenwerking en verbinding. Bier wat gebrouwen is en we niet intern verbruiken wordt middels externe kanalen afgezet.”

Rob bongers
Rob Bongers opende onlangs Café Restaurant Eindhoven

Eigen koffiebranderij

Dan de koffiebranderij: “De elektrische brander is afgelopen weekend geleverd bij Café Restaurant Eindhoven, deze wordt momenteel geïnstalleerd en we hopen binnen nu en een maand te branden. Deze brander representeert een microbranderij van CoffeeLab Roasters waar zij special blends gaan branden.”

cafe restaurant eindhoven cafe restaurant eindhoven

 

Iedereen kan investeren via een certificaat

Iedereen die zich betrokken voelt met Café Restaurant Eindhoven kan investeren in één van de honderd certificaten die worden uitgegeven. Op deze manier word je voor een klein deel eigenaar van Café Restaurant Eindhoven. Ieder certificaat heeft een waarde van vijfduizend euro. De toekomstige waarde van de certificaten worden gekoppeld aan de actuele bierprijs.

Bongers is ook eigenaar van Horeca Development, waarmee hij horecaondernemers adviseert en concepten ontwikkelt.

_BLK6489-2-min-min (3)-1 18_02_2022_CafeRestaurantEindhoven_LiekeVermeulen_LV218398_HighRes-min-min (3)
Artikel delen