Na een grondige renovatie opent Roest opnieuw zijn deuren in maart. Het industriële restaurant komt op de grond van Oostenburg in Amsterdam en combineert een industriële setting van staal en beton met een veelzijdig aanbod van eten en drinken.
"Roest wordt een plek waar je niet alleen heerlijk kunt eten, maar ook kunt genieten van de zon op het terras", zegt Maarten de Vries, een van de initiatiefnemers. "Van een uitgebreide wijnselectie tot nachtelijke diners: Roest heeft voor iedereen iets te bieden."
In de zaak is ruimte voor tweehonderd gasten. Er komen lange tafels te staan voor het diner met een ruim terras aan het water. Het menu, samengesteld door chef Jef van den Hout (bekend van De Willem in Amsterdam), combineert Franse en mediterrane gerechten. De Vries: "We brengen een keuken die gezelligheid en kwaliteit combineert. De Franse gerechten worden geserveerd op een 'family style'-manier, zodat iedereen samen kan genieten van eten op niveau."
De heropening van Roest wordt geleid door De Kopgroep, bestaande uit Maarten de Vries, Jamie van der Will, Sunny Bakhtiar, Ischa van Bemmelen en Jef van den Hout. Deze groep, bekend van projecten als De Willem, Kopstootbar en Jajem, geeft met Roest een nieuwe invulling aan samenzijn in Amsterdam.
Met de heropening willen de initiatiefnemers Roest als veelzijdige bestemming neerzetten voor zowel Amsterdammers als bezoekers van buitenaf, waar gastronomie, ontspanning en creativiteit samenkomen in een tijdloze setting.