Ron Gastrobar Bij de C in Bloemendaal krijgt vanaf 6 september een nieuwe formule. Het restaurant van chef Ron Blaauw gaat verder als Ron Gastrobar Indonesia en introduceert een menu met Indonesische gerechten.
De menukaart van de huidige vestiging richt zich op gerechten uit de kenmerkende Gastrobar-stijl, met een mix van land- en zeegerechten. Vanaf september worden deze vervangen door Indonesische gerechten zoals rendang, saté en soto. Ook komen er authentieke Indonesische rijsttafels, streetfood om te delen en cocktails met pandan en limoen. Het concept sluit aan bij de bestaande Ron Gastrobar Indonesia-restaurants in Ouderkerk aan de Amstel en Laren (NH).
Naast de menuwijziging krijgt het interieur een nieuwe uitstraling, geïnspireerd op Java en Bali.
“Het succes van onze Ron Gastrobar Indonesia-restaurants laat zien dat mensen snakken naar die pure Indonesische smaken en het gedeelde tafelmoment. En waar kan dat beter dan op een plek waar je je toch al even op vakantie waant? Bloemendaal goes Bali!” aldus Ron Blaauw.
Volgens Blaauw ligt de kracht van Ron Gastrobar Indonesia in het combineren van de Indonesische eetcultuur met de Gastrobar-filosofie: toegankelijk, verrassend en informeel.