Rituals krijgt restaurant Rouhi in Amsterdam

Rituals krijgt restaurant Rouhi in Amsterdam

Rituals, het bekende cosmeticamerk met o.a. doucheproducten, opent op woensdag 21 oktober een grote flagshipstore met een eigen restaurant Rouhi in Amsterdam. De winkel en restaurant zijn te vinden aan het Spui. Designbureau ESTIDA tekende voor het design van het restaurant. Bekijk foto's ervan (gemaakt door Chantal Arnts) én van de gerechten onder dit bericht. food restaurant rouhi

Over restaurant Rouhi

De naam Rouhi is afkomstig uit een samensmelting van de twee Arabische woorden ‘rouh’ en 'i’, die samen ‘mijn ziel’ betekenen. Het menu is dan ook geïnspireerd op de keuken uit het Verre Oosten en biedt food for the soul: gerechten die het lichaam, de geest en de ziel voeden. De keukenbrigade van het restaurant komt onder leiding van Renaud Goigoux, de Franse chef die eerder werkzaam was in de Amsterdamse keukens van onder andere RIJKS en Breda. Rouhi is vanaf 21 oktober dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend en is ontworpen door designbureau ESTIDA.

Op de kaart van restaurant Rouhi

Het menu van het restaurant bestaat voornamelijk uit Aziatische gerechten, met invloeden uit de westerse keuken. In de bereiding zijn de vier elementen vuur, aarde, lucht en water als inspiratie gebruikt en dat is terug te zien in gerechten, zoals gefermenteerde miso ramen, gegrilde yakitori en gestoomde dumplings. Ook beschikt Rouhi over een zoete kaart vol patisserie en desserts met Aziatische roots, zoals een yuzu meringue taart en rice pudding. Rouhi serveert een samengesteld lunchmenu van drie gangen (€35) en een diner van vijf gangen (€55). Ook is er een á la carte menu met gerechten die los besteld kunnen worden.

Over House of Rituals in Amsterdam

interieur restaurant rouhiRituals Cosmetics lanceert, ter ere van haar twintigjarig bestaan het holistisch winkel- en lifestyleconcept House of Rituals aan het Spui in Amsterdam. In de nieuwe winkel kunnen bezoekers ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven. House of Rituals, met vier verdiepingen van in totaal ongeveer 1500 m2, brengt een ultieme winkelbeleving samen met restaurant Rouhi, een uitgebreide spa en een nieuwe lijn premium collecties en lifestyle-producten die alleen in deze winkel en online te verkrijgen zijn.

Opening House of Rituals

De opening van de flagshipstore vindt in twee fases plaats. In oktober 2020 gaat de eerste fase van start met de opening van de begane grond met vertrouwde Rituals collecties en restaurant Rouhi, en de eerste verdieping met de nieuwe premium collecties. Fase twee volgt begin zomer van 2021 met de opening van de Mind & Body spa’s. House of Rituals is de plek waar de filosofie van het merk, The Art of Soulful Living (de kunst van soulful leven), daadwerkelijk tot leven wordt gewekt en in alle facetten tot uiting komt.

Wil je op de hoogte blijven van veel meer nieuwe restaurants? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Artikel delen