[Geopend] Rozey in Rotterdam

Tags: wijn

[Geopend] Rozey in Rotterdam

Bij Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven eet je overheerlijke vegetarische en veganistische gerechten voor een vast en zacht bedrag. Dat betekent all inclusive voor €32,50 waarbij je onbeperkt kunt bestellen, inclusief drankjes. In het weekend komt daar €5 bovenop.

De eigenaren van Rozey, Roos Rutjes en Roland Hogenelst, willen met het toegankelijke en unieke food concept iedereen laten kennismaken met de veelzijdigheid van de lekkerste veggie- en vegangerechten. Rozey is het allereerste restaurant in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs.

All inclusive veggie en vegan
Samen met foodstylist Roos Rutjes, die jarenlange ervaring heeft met veggie en vegan producten en recepten, slaat horecareus Roland Hogenelst met restaurant Rozey een nieuwe weg in. Met hun bijzondere all inclusive-concept spelen Roos en Roland in op de toenemende vraag naar eerlijke en mooie gerechten zonder vlees of dierlijke producten. De samenstelling van het menu is daarom serieus aangepakt: aan het perfectioneren van de kaart is ruim een halfjaar gewerkt. Samen met de keukenstaf (voornamelijk vleeseters) proefden zij honderden producten om de smaak te perfectioneren. Pas als het gerecht authentiek en lekker genoeg werd bevonden kwam het bij Rozey op de kaart.

Uitgebreid en veelzijdig menu
Hoewel de trend toeneemt, zijn in de meeste restaurants vegetarische en veganistische gerechten nog altijd een ondergeschoven kindje. Rozey kiest daarom voor een veelzijdig en uitgebreid menu zonder vlees of dierlijke producten. Hiermee leggen zij de nadruk op alternatieven voor traditionele (vlees)gerechten zoals wij die kennen. De verhouding tussen vegan en veggie is bij Rozey fifty fifty. Zo staan er de bekende (vegetarische) burgers en frietjes op het menu, maar ook minder bekende gerechten als carpaccio van biet, steak van watermeloen, zeewierbitterballen, pulled jackfruit en Kentucky fried bloemkool.

Eerlijke producten
Alle 55 gerechten van het all inclusive-menu zijn zelf ontworpen met eerlijke producten waarbij vleesvervangers, heerlijke sauzen en verse groenten de boventoon voeren. Daarbij spelen horecaleveranciers een belangrijke rol. Roos en Roland vroegen hen naar de beste verantwoorde producten uit hun assortiment die niet bijdragen aan de schade aan milieu en dierenwelzijn. Bij Rozey kun je bijvoorbeeld kennis maken met de biologische koffiebonen van Smit & Dorlas, groente en fruit van het oer-Hollandse bedrijf Van Gelder, thee van Pukka, Honest Iced Tea, biologisch bier van Brouwerij De Leckere en de mooie biologische kazen van Bastiaansen. Alle wijnen zijn vegan en ook de natuurwijnen van Terra Vites staan op het menu. Een wolkje melk in je koffie? Daarvoor kun je kiezen tussen biologische koemelk of de havermelk van Oatly.

Duurzaam interieur
Ook aan een verantwoord interieur is bij Rozey gedacht. Zo zijn de tafels gemaakt van het duurzame natuurproduct marmoleum. Ook het servies is vrij van dierlijke producten, zoals beendermeel. Het interieur is uitnodigend en fris en gedecoreerd met prachtige en luchtzuiverende planten van Ogreen. Ook buiten kun je genieten van de heerlijke gerechten op het zonnige en ruime terras.

Artikel delen