Ruby Emma Hotel in Amsterdam-Oost geopend

Ruby Emma Hotel in Amsterdam

Ruby Emma Hotel in Amsterdam-Oost geopend

Hotelketen Ruby Hotels heeft haar eerste hotel in Nederland geopend: het Ruby Emma Hotel in het Amstelkwartier in Amsterdam. Ruby combineert het designhotel met een innovatieve co-working-ruimte. Deze Ruby Luuk Workspaces zijn verdeeld over drie etages met 138 workstations en een uitgebreide vergaderruimte. 

Ruby Hotels betrad de Nederlandse markt in september dit jaar met een nieuw designhotel. Het heeft 291 kamers die verspreid zijn over achttien etages. Dit is de eerste keer dat Ruby Hotels het hotel integreert met de Ruby Luuk Workspaces. Het interieur van de publieke ruimtes vertelt het verhaal vanaf het moment dat de eerste schepen over de Amstel zeilden, over de locatie en haar pionierende rol in de energieproductie en het gebruik ervan in Amsterdam. Bij binnenkomst vind je een twaalf meter lange bar met daaromheen een verzameling van scheepszeilen. De signature-stijl van Ruby is terug te vinden in de vintage meubels en decoratie in combinatie met duurzame materialen.

Verschillende kamers

In het hotel vind je zes verschillende kamers. De prijzen variëren tussen 149 euro en 189 euro per nacht: 

  • COSY kamer: de kleinste kamer (22 m2).
  • MATE kamer: met een tweepersoonsbed (25 m2).
  • LOVELY kamer: voor een romantisch weekend weg (24 m2).
  • WOW kamer:  ruime kamer (25 m2).
  • LOFT kamer: grote kamer inclusief bad (47 m2).
  • RESIDENT kamer: voor gasten die lang verblijven (47 m2).

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Ruby Emma Hotel-5
Ruby Emma Hotel-4 Ruby Emma Hotel-6

Omgeving ontdekken

Het Ruby Emma Hotel leent fietsen uit aan haar gasten. Dit betekent dat gasten met twee minuten fietsen al in de gezellige buurt De Pijp zijn, gevuld met bars en restaurants. Daarnaast bereiken zij vanaf het hotel Amsterdam Centraal binnen tien minuten met de metro. Met de metro zijn gasten ook snel bij de andere bezienswaardigheden in de stad. 

Ruby Emma's Hotel manager Hermen Nijhuis is geboren in Nederland en brengt meer dan tien jaar horeca-ervaring met zich mee. Voorafgaand aan zijn Ruby Emma-avontuur werkte Nijhuis onder andere voor Conscious Hotels, Room Mate Hotels en Stayokay Amsterdam Oost. "Er zijn al een aantal hotels in het populaire Amstelkwartier, maar tot nu toe nog geen écht lifestyle-hotel. De bijzondere duurzaamheid van het gebouw die al meerdere prijzen heeft gewonnen om zijn innovatieve bouwtechnologie, en de typische Ruby-vibe maken Ruby Emma tot een plek die is gevuld met positieve energie."

Ruby Emma Hotel-3
Ruby Emma Hotel-1 Ruby Emma Hotel-2
Artikel delen