[Geopend] Ruby Rose in Utrecht

[Geopend] Ruby Rose in Utrecht

Aan de Korte Jansstraat 26 in Utrecht is sinds kort Ruby Rose gevestigd. De wijn- en eetbar opende vrijdag 20 december voor het eerst de deuren. 

Ruby Rose is een verwijzing naar het verleden. Eigenaar Wichert van Rijn: ''Aurora is niet alleen het beeld dat bij het pand hoort, het was ook de naam van de bloemenzaak die begin vorige eeuw opende aan de Korte Jansstraat 26. Met de naam Ruby Rose verwijzen we naar de bloemenwinkel uit de begintijd van dit pand”. Kijk hieronder voor de foto's van het interieur. 

Bar als eye-catcher

Binnen wordt ook nog verwezen naar de bloemenzaak. Bloemen, planten en groen voeren de boventoon in het interieur. Ook in de prints op de tafels en in de stoelen komen de bloemen terug. Van Rijn: “Maar zónder truttig te worden. We kochten bijvoorbeeld drukke en gedurfde fluwelen bloemenprints in Londen en lieten daar ook de tafels van mahoniehout mee inleggen én boven de marmeren bar hangt een stalen prieel met daarin honderden kunstrozen. Een kunstenaar bewerkte verder de ornamenten op de plafonds en wanden met een verfspuit en graffiti.” Iets anders dat direct in het oog springt: de enorme bar die middenin de ruimte staat. ''Een spannende zet, want de gemiddelde Nederlander eet niet graag aan een bar”, aldus Van Rijn. 

Shared dining

Naast de enorme bar en de hoge tafels die eromheen staan, kun je ook plaatsnemen in de serre, op de eerste verdieping. Een bijzondere plek die uitzicht biedt op de rest van het restaurant. In totaal biedt Ruby Rose plek aan 160 gasten. Wat je van de kaart mag verwachten? Geen menu’s of gangen, maar Franse, Italiaanse en Spaanse gerechtjes om te delen. De gerechtjes kosten tussen de €3,- en €10,- per stuk. Van Rijn is ook eigenaar van The Streetfood Club, The Rum Club, Fico en WT Urban. 

Design: Sippien Baarsma en Wichert van Rijn
Ontwerp verlichting (incl een custom made kroonluchter), geluid en de montage: dEP de Sfeerontwerpers 

Artikel delen