Horeca-opening: restaurant Sagardi in A'dam

Horeca-opening: restaurant Sagardi in A'dam

In 1996 openden de Baskische chefs Iñaki en Mikel López de Viñaspre de allereerste SAGARDI in Barcelona. De elfde vestiging werd vorige week, vanwege corona een paar maanden later dan gepland, in Amsterdam geopend. Bekijk foto's van de zaak én de gerechten, waarbij de Baskische keuken centraal staat, onder dit bericht.
 

Pintxos vormen een essentieel onderdeel van de Baskische cultuur en ontbreken in Amsterdam niet. Voorin de zaak is een pintxosbar met een brede selectie pintxos uit Donostia die variëren per seizoen. Vanaf hier kunnen gasten doorschuiven naar het restaurant achterin de zaak. 
 

Het menu

De Baskische grill is het hart van iedere SAGARDI. SAGARDI's vlees is afkomstig van Vaca (ex-melkkoeien van minstens zes jaar oud) en Buey (Galicische ossen) en heeft een rijpingsproces ondergaan van drie tot tien weken. Verder staan gegrilde en gebakken vis, klassiek bereide stoofpotjes en vissoepen ook op de kaart. Alle vis wordt dagvers gevangen en is afkomstig uit de Noordzee. 

Grootmoeders keuken

Uit grootmoeders keuken, ook een essentieel onderdeel van de kaart, komen onder meer de dagverse ansjovisomelet, Txangurro (krabbisque) Donostia style, Txipirones (babyinktvis) met seizoensgroenten en in rioja gestoofde ossenstaart. Andere signature dishes: piquillo pepers, gegrilde artisjokken, een salade uit de tuinen van Hernani en een garnalencarpaccio.
 

Gratis maaltijden tijdens corona

Moederbedrijf Gruppo SAGARDI verzorgde afgelopen tijd, sinds de uitbraak van het corona-virus, 50.000 gratis driegangen maaltijden per dag voor bijna 3000 kwetsbare ouderen in Barcelona. 

Artikel delen