[Geopend] Restaurant Satchmo in Amsterdam

[Geopend] Restaurant Satchmo in Amsterdam

Onlangs opende aan het Amsterdamse Rokin het restaurant Satchmo. Eigenaren zijn Dennis van Roon, Fardau Plantenga en Tobias Schuijt. ​Bekijk foto's van het interieur, de gerechten en dranken, gemaakt door Today's Brew, onder dit bericht.

​De eigenaren wilden van het monumentale Brusse & Gransberg-pand uit 1647 een sexy restaurant met internationale allure maken. In totaal kunnen er 135 gasten terecht. De elegante horecazaak bestaat uit een groot terras en 2 etages die allebei over een bar beschikken.

Casual gedeelte
Beneden is er een casual gedeelte met een huiskamersfeer. Eyecatcher zijn er de bar van onyx, een steensoort. Karakteristiek zijn verder de kroonluchters, de houten balken, die de lage plafonds dragen, en het fluweel beklede meubilair.

Kosmopolitisch
De bovenste etage heeft juist een kosmopolitische sfeer en andere opvallende elementen, zoals ronde, groene banken en een vuurrode muur. Gasten kijken er bovendien uit op de open keuken. Het interieur van Satchmo is al met al rijk, comfortabel en chic te noemen.

Menukaart
Chef Thijmen Veenman en zijn keukenbrigade hebben klassiekers met een eigen(wijze) twist op de kaart gezet. Veenman: “Neem de steak tartare. De eidooier garen we sous-vide (53 minuten op 63 graden celsius) zodat het smeerbaar wordt. De huisgemaakte kimchi en srirachasaus zorgen voor voor spanning en spice en de roze Chinese radijs en knalgele bloemkool voor extra crunch en kleur.” Andere gerechten zijn bijvoorbeeld tuna tataki met truffel teriyaki, coquilles met soy vinaigrette, kreeft ‘a la plancha’ of een ruime keuze uit robuuste steak-cuts, zoals tomahawk steak, côte de boeuf of een entrecôte, eventueel met een van de toppings: foie gras, kaviaar en truffel.

Design: Fardau Plantenga  
SatchmoAmsterdam.com  

Artikel delen