Satelliet Originals zorgt met deze vier trends voor uniek interieur

Satelliet Originals

Satelliet Originals zorgt met deze vier trends voor uniek interieur

Van kleuren tot materialen, op de beurs Salone del Mobile in Milaan zijn de meest prominente interieurtrends gespot. De meubels van Satelliet Originals sluiten goed aan op die trends en werden op de beurs aan de buitenwereld gepresenteerd. Satelliet Originals geeft vier voorbeelden.

1. Ronde vormen

Ronde vormen komen tot leven. De moderne ronde vormen zorgen voor een organische zachte uitstraling. Zodra ronde vormen en rechte lijnen samenkomen, zorgt dat voor een speelse boost, iets waarmee je eindeloos kan variëren. Ronde tafels en zitvlakken in combinatie met rechte tapijten en spiegels. Hoe creatiever hoe beter. De ronde trend wordt feilloos belichaamt door de Satelliet Original-stoel: Biscuit. De perfecte naam volgens de designers van BURO NOW die van mening zijn dat design bedoeld is om te consumeren, dus het smaakvol moet zijn.

Entree_Satelliet_Biscuit van Buro Now
Satelliet Original-stoel: Biscuit, BURO NOW

2. Ruimte in ruimtes

Er heeft een verschuiving plaatsgevonden in de horeca; men komt niet alleen eten, maar wil ook werken, vergaderen of netwerken. Het creëren van ruimtes in ruimtes wordt daarmee steeds populairder. Dit is te realiseren door je interieur flexibel in te richten. Scheidingswanden op wieltjes zorgen bijvoorbeeld voor een makkelijke verdeling in een ruimte. De Tactile van Satelliet is een handige, sfeervolle opbergkast die ook fungeert als scheidingswand. Ideaal voor het creëren van andere inrichtingen in ruimtes.

‘Design is bedoeld om te consumeren, dus moet het smaakvol zijn’

3. Extravagante plekken

Gasten zijn op zoek naar extravagante plekken. Ze zijn op zoek naar ervaringen die alleen buiten de deur beschikbaar zijn. Deze plekken mogen opvallen. Hoe feller en gekker de kleuren en prints van het interieur, hoe beter. Door de uitgebreide mogelijkheden om het meubilair van Satelliet Originals aan te passen aan het concept kun je echt uitpakken. In Milaan presenteerde Satelliet Originals een opvallend ontwerp van Lars Snellaars: de ReUnited, ook wel ‘the Roaring Twenties chair’. Het ontwerp is in Art Deco-stijl. Shiny goudkleuring onderstel en dan die franjes…

Entree_Satelliet_EXTRAVAGANT_Lars Snellaars-1
Satelliet Original-stoel: ReUnited, Lars Snellaars

4. NATURALS

Maar ook de nude pastelkleuren doen het goed. Zeker als deze gecombineerd worden met stoffen en prints met een hoog aaibaarheidsgehalte. Satelliet heeft daarom de stof bouclé toegevoegd aan de stoffencollectie. Deze zachte stof heeft een robuustere uitstraling door de geweven lusjes. Deze stof (ook bekend als teddy) ontleent zich perfect voor een flamboyante, maar rustige uitstraling. De stof is opgenomen in de huiscollectie onder de naam Lush en is in verschillende aardse tonen en kleuren beschikbaar.

 

Entree_logo_Satelliet

Over Satelliet Originals

De beleving van een avond uit wordt al bepaald zodra iemand de eerste stap binnen zet. Daarom is inspelen op de voortdurend veranderende behoeften van gasten en trends binnen design een noodzaak. Met die insteek heeft Satelliet een lang gekoesterde droom werkelijkheid laten worden: het creëren van een eigen horecameubelmerk Satelliet Originals. Het merk Satelliet Originals is niet alleen een label met een veelzijdige collectie, er zit ook een zeer veelzijdig team van vooruitstrevende ontwerpers achter. De zestien Nederlandse designers krijgen de ruimte om hun stempel op de meubelstukken te drukken. Hierdoor krijgen de Originals de unieke kracht van personalisatie. Ieder meubelstuk heeft zijn eigen karakter, een eigen gezicht.

Creating places to remember

Met Satelliet Originals kunnen inspirerende hospitality-interieurs worden gecreëerd die aansluiten bij het credo ‘Creating places to remember’. Ambiance en gastvrijheid zijn hierbij de sleutels naar een succesvolle horecaonderneming. Een uniek en on-brand interieur is daarvan een essentieel onderdeel. Dat is iets waar Satelliet hospitality furniture al meer dan vijftig jaar in gelooft.

donna_verkleind (1) donna_verkleind (3)


PROJECT: Donna’s Social Club in Groningen

Ondanks dat de Originals het nuchtere, minimalistische Dutch design uitstralen, weten de Originals in de nieuwe Donna’s Social Club in Groningen het interieur naar een extravagant toppunt te tillen. Hier herken je de eerdergenoemde trends no. 2 en 3. De ronde vormen van de Waldorf kruk en out-of-the-box inrichting worden perfect toegepast om een driedelig Amerikaanse diner neer te zetten. Het Groningse restaurant geeft je, ook door de felrood uitgevoerde Gerlin, het ultieme gevoel van de jaren zeventig. Met discomuziek als uitgangspunt doen de Originals waar ze voor gemaakt zijn; herinneringen maken en hospitalityconcepten tot zijn recht laten komen. Be an original.

Meer informatie over Satelliet Originals

Artikel delen