Satelliet wil in 2023 de duurzaamste meubelleverancier van Europa zijn

Promo Satelliet - Header

Satelliet wil in 2023 de duurzaamste meubelleverancier van Europa zijn

Satelliet wil in 2030 de meest duurzame meubelleverancier van Europa zijn. Duurzame materialen zijn daar zeer belangrijk bij, maar ook mooie samenwerkingen en initiatieven  op het gebied van mens en materiaal. Een mooi voorbeeld daarvan is de stapelbare stoel Code, onderdeel van de SUM-collectie (Still Usable Materials).

Foto: Code stoel

In 2030 de meest duurzame leverancier van hospitality meubilair in Europa zijn is hét streefdoel van Satelliet. In 2030 moet 75% van de materialen gerecycled en duurzaam gewonnen worden en hier wordt heel hard naartoe gewerkt. Maar dat is één duurzame pijler, want verantwoord ondernemen bestaat uit meerdere facetten. Hierbij gaat het ook om mooie samenwerkingen en initiatieven op het gebied van mens en materiaal. Van ontwikkeling tot productie, van levering tot onderhoud en alle processen waarbij mensen en maatschappij betrokken zijn.

Nieuwe stoel

De meubels uit de SUM-collectie (Still Usable Materials) zijn daar een mooi voorbeeld van en breiden zich steeds verder uit. Inkoopdirecteur Robin Willemse: “Wij weten meubilair te maken van hoogwaardig en herbruikbaar materiaal, zoals biologisch restafval of PET-vilt. Het lukt ons om hier een collectie meubelen van te maken. Ook passen we vlechtwerk toe, gemaakt van volledig gerecycled kunststof en frames van gerecycled aluminium. Deze meubels zijn ontwikkeld met onze partners in het buitenland. En met al deze ervaring en learnings is nu nieuwkomer ‘Code’ gemaakt.” 

 

De stapelbare stoel en armstoel én de kruk zijn verkrijgbaar in verschillende tinten: ocean blue, forest green, desert yellow en galaxy black. Om de collectie compleet te maken is er nu ook een eigenwijze kruk beschikbaar. Wie voor een kleurrijk, vrolijk en stoer interieur durft te kiezen, zit goed met de Code.

Post consumer waste

Code draagt bij aan de duurzaamheidsambities en is gemaakt van gerecycled aluminium en kunststof. Het frame van de stoel is gemaakt van oud, omgesmolten en gerecycled aluminium. De rug en zitting zijn gevormd uit gerecycled kunststof en bestaan voor 100% uit ‘post consumer waste’.

Dit is wereldwijd de grootste stroom afval die bestaat uit groenafval, papierafval en plastic verpakkingen. Eigenlijk alles wat de consument
in de vuilnisbak gooit. Doordat de kunststoffen per kleur worden gesorteerd en vervolgens worden omgesmolten ontstaat de kenmerkende basiskleur met vrolijke spikkels. Dat duurzaam vooral mooi en hip is, kleurrijk, toegankelijk en tot de verbeelding sprekend, bewijst de toekomstbestendige ‘Code’.

Creating places to remember

Onder het credo ‘Creating places to remember’ levert Satelliet een bijzondere collectie hospitality meubilair. Deze daagt bij aan optimale gastbeleving in elk omgeving waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor gastvrijheid. Met de essentiële toevoeging ‘in a sustainable way’, want duurzaam en bewust omgaan met materialen, mensen en omgevingen is een belangrijke kernwaarde van de organisatie.

Artikel delen