Satelliet Meubelen: Stof om over na te denken

Satelliet Meubelen: Stof om over na te denken

Twee keer per jaar brengt Satelliet Meubelen het magazine PROEF!Hospitality uit om zo de leukste hospitality en interieur projecten van dat moment uit te lichten.

Zo ook een project waar je binnenkort misschien zelf tegenaan loopt onderweg naar je vakantiebestemming; als je via Eindhoven Airport vliegt tenminste. Daar heeft de Vermaat Groep ‘The Cloud Club’ gerealiseerd: een concept dat helemaal afgestemd is op de behoeftes van de vliegtuigpassagiers.

Ready for take-off
“Je vakantie begint al op het vliegveld”, zo zegt Richard Munten, general manager van de vijf locaties die de Vermaat Groep uitbaat op Eindhoven Airport. En dus wilden ze een concept creëren waar gasten het uurtje voor hun vlucht nog even heerlijk kunnen ontspannen. Het resultaat is dat ze in het hoogseizoen zo’n 80.000 reizigers per week bedienen. We horen je denken, 80.000 reizigers per week? Dat zijn een hoop achterwerken die de stoelen en banken te verduren krijgen. Het is dan ook niet voor niets dat je voor een horeca inrichting niet even langs de woonboulevard rijdt. Satelliet Meubelen is zo’n bedrijf dat zich daarom specialiseert in gastvrijheidsmeubilair.

Geen stoffig advies
In het geval van horeca wordt gesproken over intensief gebruik van meubilair. De stoelen en banken moeten dus wel wat aankunnen om te garanderen dat ze er na een aantal jaar nog steeds mooi uitzien en functioneren. Eén van de belangrijke aspecten die bijdragen aan dit behoud, is de stof waarmee dit meubilair bekleed wordt. Die moet bestand zijn tegen veelvuldig gebruik en meer. Het juiste advies is daarbij erg belangrijk.

De ‘Martindale’ test
De sterkte van de stof wordt uitgedrukt in ‘Martindale’, wat meer vertelt over de slijtweerstand van de stof. Dit heeft alles te maken met hoe snel vlakke weefseldraden kaal worden of doorslijten. Hoe hoger het cijfer, hoe sterker de stof. Zo zouden stoffen voor intensief horecagebruik volgens Satelliet nooit onder de 35.000 Martindale moeten zitten. “Het is voor ons belangrijk om te weten hoe het meubilair gebruikt gaat worden. Op die manier kunnen wij de ondernemer een passend advies geven over welke stoffen wel en niet geschikt zijn voor zijn specifieke concept. Hier ligt een belangrijke taak voor ons. Daarnaast heeft een zitting van een stoel bijvoorbeeld meer te verduren dan de rug van een stoel. The Cloud Club is een goed voorbeeld van een concept waarbij het juiste advies van groot belang is gezien het hoge bezoekersaantal”, aldus Bouke Jongsma, National Accountmanager bij Satelliet Meubelen.

Ben je benieuwd naar het interview met Richard Munten in PROEF!Hospitality magazine? Klik dan hier.

Artikel delen