Nieuw seafood-restaurant Blu in Tilburg geopend

Restaurant Blue Tilburg

Nieuw seafood-restaurant Blu in Tilburg geopend

In Tilburg, op de plek waar voorheen de Mango en daarna restaurant Five Guys was gevestigd, zit sinds kort BLU. Het toegankelijke en eigentijdse visrestaurant (70% vis en 30% vlees) is van de 23-jarige Calvin Chen en zijn familie en bestaat uit twee verdiepingen en een terras.

Foto’s: Fred Sonnega i.o.v. Satelliet, Sharman Media
Design: Art2GoMeubilair: Satelliet

Seafood thema

Er is plek voor ruim honderd gasten. Erik Remmers van Art2Go verzorgde het interieur. Hij zegt: “Het is een sfeervol interieur waar witte en neutrale tinten de boventoon voeren en worden aangevuld met frisse blauwe accenten. Dat sluit goed aan op het thema seafood.” Bij binnenkomst vallen meteen de lampen in de vorm van allerlei zeedieren op, vervolgt Remmers.

“Daarnaast komen in de hele zaak tegels met een speels patroon terug. Die geven een mediterrane sfeer. Op de bovenverdieping is een aantal grote banken geplaatst waar je gezellig kunt zitten met een grotere groep. De visschubben aan de wanden geven met hun mooie houtfineer een sfeervolle touch aan het witte interieur.” 

70% vis en 30% vlees

Eigenaar Calvin Chen: "BLU is modern restaurant voor jong en oud. We hebben een Ibiza-achtige inrichting met een fris interieur. Onze menukaart bestaan uit 70% vis en 30% vlees en 's middags zijn we geopend voor lunch. Tevens hebben we een groot terras waar je in de zomer met vrienden kan komen borrelen of gewoon uitgebreid komen dineren. Komende winter is deze terras ook wintervast."

Chen is een jonge ondernemer, hij is net klaar met zijn studie Hotel Management. Samen met zijn zus Kelly ziet hij een kans in dit pand. "In Tilburg zijn veel verschillende restaurants, maar veel visrestaurants voor een jong en modern publiek zijn er nog niet. Overigens is Blu er niet alleen voor de visliefhebber, maar voor ieder publiek."  

Artikel delen