Sevilla in Utrecht is het nieuwste tapasrestaurant van Utrecht

Sevilla Utrecht

Sevilla in Utrecht is het nieuwste tapasrestaurant van Utrecht

In de Korte Jansstraat, in het centrum van Utrecht, huist sinds december restaurant Sevilla. In dit nieuwe tapasrestaurant van Sebastiaan van Geel en Brian Steevens wanen gasten zich volledig in Spaanse sferen. Helma Kor van designbureau ESTIDA is verantwoordelijk voor het interieur. "Gasten wanen zich echt in Spanje."

Klassieke tapas en Spaanse gerechten

Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië. Sevilla is niet alleen een geweldige stad vanwege haar bezienswaardigheden, sfeer en klimaat, maar ook dankzij haar gastronomie. Sevillianen nemen uitgebreid de tijd om te eten, hebben de gewoonte om gezamenlijk te eten en starten graag met een tapa. Deze eetcultuur willen Van Geel en Steevens overbrengen in hun nieuwe restaurant in Utrecht. 

De menukaart bestaat uit klassieke tapas en gerechtjes om samen te delen. Denk aan pan con tomate, jamon iberico, rabo de toro en croquettas. Daarnaast serveren ze dagelijks diverse soorten paella en Spaanse bocadillos bij de lunch.

Sevilla_Utrecht_1

Veel decoratie en schilderijen

Niet alleen op het gebied van eten, maar ook qua inrichting wanen gasten zich in de Spaanse sferen. Helma Kor van designbureau ESTIDA is verantwoordelijk voor het interieur: “De eigenaren wilden een zaak die echt Spaans was, zij komen veel in Sevilla en wilden dit terugzien in het restaurant.” Dat betekent veel decoratie, foto’s en schilderijen - alle details moesten kloppen.

“Dus geen Nederlandse tegels die Spaans ogen, maar de originele tegels uit Spanje. De tafeltjes zijn ook zoals in Sevilla; klein, knus, waar iedereen kan aanschuiven. Met onder meer krukken aan de bar en wandtafeltjes waar je zowel aan kunt zitten als staan. Spectaculair is de kast boven de bar, tot aan het plafond, een echte eyecatcher.”

Sevilla_Utrecht_2 Sevilla_Utrecht_3
Artikel delen