Sheraton Amsterdam Airport weer open na grote verbouwing en zo ziet het eruit

Sheraton Amsterdam Airport
Tags: hotel

Sheraton Amsterdam Airport weer open na grote verbouwing en zo ziet het eruit

Afgelopen jaar onderging Sheraton Amsterdam Airport and Conference Center een grote verbouwing. Sheraton Hotels & Resorts, onderdeel van Marriott Bonvoy's portfolio van dertig merken, ondergaat momenteel een wereldwijde merktransformatie. Sheraton Amsterdam brengt deze nieuwe visie nu als een van de allereerste hotels in Europa voor het voetlicht. Bekijk de foto's van het vernieuwde hotel onder dit bericht.

De transformatie

Naast de lobby, zijn de 417 kamers van het hotel volledig gerenoveerd en hebben ze een levendige, warme en luxueuze uitstraling gekregen. Deze uitstraling wordt gekenmerkt door zacht aanvoelende afwerkingen en lichte houttinten. De gastenbadkamer is ook opnieuw ontworpen met nieuwe, moderne walk-in douches.

Opvallend zijn verder de vele lokale details in het hotel. Zo vormen de Nederlandse bloemenvelden, weilanden en omringende architectuur rondom Schiphol de inspiratie voor het ontwerp van de nieuwe kamers. De drie bekende kruizen uit het wapen van Amsterdam komen terug in het ontwerp van de receptie.

'Opvallend zijn de vele lokale details in het hotel'

Drie restaurants

Het hotel heeft er een nieuw all day-restaurant bijgekregen: Commune Restaurant. Het restaurant is voor iedereen geschikt, zo wordt er bijvoorbeeld een vegetarisch menu met lokaal geïnspireerde drankjes en lokaal geproduceerde ingrediënten aangeboden. Naast het uitgebreide menu heeft Commune ook een wijn-, cocktail- en bierkaart.

Twee f&b-outlets zijn onveranderd gebleven: Stripes Restaurant en The Gate Bar. De naam en het logo van Stripes zijn geïnspireerd op het patroon dat zich laat zien wanneer vlees of vis in contact komt met de grill. Het staat ook voor de strepen die de vliegtuigen achterlaten in de lucht boven Luchthaven Schiphol. The Gate Bar vormt het hart van het hotel en is te vinden in het dertig meter hoge atrium.

Restaurant Commune
Commune Restaurant

Onderdeel van de nieuwe Sheraton-visie

Sheraton Hotels & Resorts heeft de ambitie om komende jaren alle Sheraton-hotels wereldwijd te vernieuwen. Paul Chevalier, General Manager van Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center, zegt: "Sheraton Hotels & Resorts is al 24 jaar een begrip op deze uitzonderlijke locatie. We zijn er trots op om voort te bouwen op deze geschiedenis en het onlangs gerenoveerde hotel, met de frisse en eigentijdse designupdates, te presenteren als onderdeel van de nieuwe Sheraton-visie. Met ons nieuwe design hebben we een gevoel van een community gecreëerd binnen een grote Europese luchthaven-hub.”

Sheraton Amsterdam Airport Sheraton Amsterdam Airport
Sheraton Amsterdam Airport Sheraton Amsterdam Airport
Sheraton Amsterdam Airport Sheraton Amsterdam Airport
Sheraton Amsterdam Airport Sheraton Amsterdam Airport
Artikel delen