Met een mix van emotie en vastberadenheid kondigde sterrenchef Sidney Schutte op Instagram de heropening aan van Restaurant Rust Wat in Blaricum. Samen met zijn vrouw en gastvrouw Gigi van Es blaast hij nieuw leven in het restaurant aan de vijver, dat sinds 1 juni verdergaat onder de naam Rust Wat by Sidney Schutte.
Foto: Pim Ras
"It’s been blood, sweat and… heel veel koffie", schrijft Schutte op zijn Instagram-account. "Samen met mijn vrouw een restaurant heropenen, dat doe je niet elke dag. En ja, we zijn kapot, maar trots als een aap met zeven l… Kom binnen. Voel je welkom." De post, waarin hij spreekt van vermoeidheid maar vooral trots, benadrukt hoe intensief de voorbereidingen zijn geweest. Het stel werkte geruime tijd achter de schermen aan de heropening van het restaurant.
Rust Wat is een Franse brasserie, gelegen aan een schilderachtige vijver in het groene hart van Blaricum. Onder leiding van Schutte biedt het restaurant een culinaire ervaring waarin verfijning en gastvrijheid samenkomen. Gasten worden, zowel binnen als op het ruime terras aan het water, uitgenodigd om volledig tot rust te komen.
De naam ‘Rust Wat’ is geïnspireerd op de serene omgeving en de filosofie van het restaurant. Het menu eert de Franse brasserie-traditie met gerechten als salade riche, côte de boeuf en “Sid’s Spicy Tuna”: klassiekers bereid met hoogwaardige ingrediënten en een moderne twist.