[Preview] Sjefietshe in Amsterdam

[Preview] Sjefietshe in Amsterdam

Seger Abels, eigenaar van Foodini.nl, startte 2 jaar geleden met pop-uprestaurant Sjefietshe in de Amsterdamse Pijp. Binnenkort opent hij met horecaondernemers Bas Lammersen, Rick Swinkels en Jordy Wentink een vaste cevicheria in de hoofdstad. Wij gingen in gesprek met Abels over het concept. Bekijk foto's van de locatie (in opbouw) onder dit bericht.

Tekst: Elle Smolders

“Ik ben de pop-up destijds begonnen onder het motto: als je iets mist, kun je het maar beter zelf gaan doen”, lacht Abels. “De cevicheria is een internationaal geslaagd fenomeen. In Londen, Parijs, Berlijn en uiteraard Lissabon zijn de zaken grote successen.” In zijn eigen zaak staan echter niet alléén ceviches op de kaart, maar ook warme hoofdgerechten. “Zo kun je bij ons bijvoorbeeld beginnen met de ceviches en vervolgens een mooi gebakken visje eten. Laag aan tafeltjes of lekker hoog aan de bar.”

Focus op één product
Kip, avocado, hamburgers, taco’s en nu dan ook ceviche. Horecabedrijven leggen zich steeds vaker toe op één product. “Een menu met Italiaans, Frans en Chinees kan tegenwoordig niet meer”, vindt Abels. “Welke chef kan dat nou allemáál goed? Een duidelijke focus zorgt ervoor dat je écht kunt uitpakken. Wij zijn gepassioneerd over ceviches en vis en steken daar al onze energie, tijd en liefde in. Dat proeft de gast.”

Koudwatervrees 
De ondernemers denken in totaal zo’n 200.000 euro kwijt te zijn aan de verbouwing en opstart, alles kan worden betaald uit eigen zak. “We zijn optimistisch en verwachten na één jaar winst te kunnen draaien”, besluit Abels. “Via onze pop-up hebben we al een aardige fanbase opgebouwd.” Meteen een tip voor ondernemers: “Als je er de tijd voor hebt, is het geen gek idee om op die manier te voelen hoe warm het water is voor je erin duikt.”

Wie Seger Abels, Bas Lammersen, Rick Swinkels, Jordy Wentink
Wanneer medio 2019
Waar Van Ostadestraat 1, Amsterdam
Website Sjefietshe.nl

 

Artikel delen