'Skylounge Ventuno op 21e etage van Ruby Emma Hotel in Amsterdam wordt sensationeel'

Venturo Amsterdam

'Skylounge Ventuno op 21e etage van Ruby Emma Hotel in Amsterdam wordt sensationeel'

Op 21e etage van het Ruby Emma Hotel in Amsterdam opent dit voorjaar een nieuwe skylounge: Ventuno. Amsterdamse horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy van de Ramzy Group ontwikkelt met Forsite Creative het Italiaans-Amerikaans concept: "Een eersteklas dinerbestemming én een intieme clubomgeving."

Intieme clubomgeving

Ramez Ramzy van de Ramzy Group vertelt over Ventuno: “Ventuno is een Italiaans-Amerikaans concept gebaseerd op de gouden jaren van New York, toen dinerclubs en -entertainment op hun hoogtepunt waren. Met Ventuno brengen we een first of its kind, eersteklas dinerbestemming naar Amsterdam. Naarmate de avond vordert, verandert de setting van de skylounge van een waanzinnige dinerervaring in een intieme clubomgeving met live entertainment, dansers, dj's en bottle service. Het kosmopolitische en sexy design is karakteristiek, vernieuwend en spannend tegelijk, en tilt dit sensationele concept naar een nóg hoger niveau.”

Van snackbar naar Amsterdams imperium

De Ramzy Group werd opgericht door Bahaa Ramzy. Hij begon in 1993 met het exploiteren van zijn eerste horecazaak: een snackbar nabij het Rembrandtplein. Stap voor stap voegde hij meer horecazaken aan de portefeuille toe. In de afgelopen dertig jaar groeide de onderneming uit tot de Ramzy Group met een vastgoedportefeuille en inmiddels dertig horecaondernemingen, waaronder club Rain en historische cafés als De Bekeerde Suster en De Zotte. Ook was de Ramzy Group een van de laatste partijen die een vergunning ontving voor het exploiteren van een hotel in het centrum van Amsterdam. 

Venturo_skybar_header

Forsite Creative

De boutique agency Forsite Creative en haar founders hebben Nederlandse roots. Twee van de drie partners, Gustavo de Hostos (Managing Director) en Bob Hamersma (Director of Projects & Experiences) studeerden Hospitality Management aan Hotelschool The Hague. Hetzelfde geldt voor Michiel Gomes, Director Europe Forsite Creative Amsterdam, die de leiding heeft over het nieuwe Europese hoofdkantoor.

Gustavo de Hostos: “Ik ben blij dat we voor dit toonaangevende concept zijn gevraagd. Het past precies bij wie we zijn en wat we heel goed kunnen, eigenlijk als enige in de hospitality branche; de combinatie van de expertise en diensten die wij aanbieden is uniek en wordt elders niet toegepast”, vertelt De Hostos.

Venturo_skybar Venturo_skybar

Gustavo de Hostos van Forsite Creative (links) en Ramez Ramzy van de Ramzy Group (rechts)
Artikel delen