Soulkitchen opent in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club ineen

Soulkitchen Amsterdam

Soulkitchen opent in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club ineen

Soulkitchen opent haar deuren op vrijdag 17 mei in een historisch pand in hartje Amsterdam. De zaak is een levendige mix van een restaurant en het nachtleven, waar je direct na het dessert de dansvloer op kunt. Initiatiefnemers zijn Max en Koen van den Berg, Fulco Jellema, Jonathan Teclemariam, Gianni Schouten, Silven Valkhof en Sander Groet.

Nieuwe toevoeging

De naam Soulkitchen is een hommage aan de klassieke discotheek die in de jaren 90 op dezelfde locatie gevestigd was, maar in 2003 haar deuren sloot. “De naam sluit mooi aan bij dit nieuwe concept", zegt Sander Groet, een van de initiatiefnemers van Soulkitchen.

'Gasten hoeven niet meer te wachten tot 1 uur ’s nachts'

"We zijn superenthousiast over dit concept, omdat we echt iets nieuws toevoegen aan het Amsterdamse uitgaansleven. Ons doel is om een plek te creëren waar je (lang) dineert en daarna kunt dansen. We merken namelijk dat veel mensen na het eten graag nog uit willen gaan, maar vaak geen zin hebben om zich te verplaatsen óf te moeten wachten tot 01.00 uur wanneer de meeste clubs vol beginnen te stromen. Voor deze groep zijn wij vanaf nu de perfecte hotspot.”

Nikkei cuisine en cocktails

Het menu van Soulkitchen bevat gerechten geïnspireerd door de Nikkei cuisine — een mix van Peruaanse en Japanse culinaire tradities. Naast een scala aan verschillende soorten sushi, staan er ook bites op de kaart als oester met Peruviaanse tijgermelk, ingelegde pompoen en koriander. Of aubergine met miso, Aji Amarillo en puree van gerookte limabonen.

Ook beschikt Soulkitchen over een uitgebreid cocktailmenu met dranken als de frisse Show Me Love met lychee likeur en basilicum en de Sakura Old Fashioned met Nikka whisky.

*De tekst gaat verder onder de foto.

Soulkitchen in Amsterdam_1

Verse en gedurfde smaken

Chef-kok Alessandro Ledda vertelt over de gerechten: “Bij het creëren van het menu voor Soulkitchen wilde ik de meest verse en gedurfde smaken die ik heb leren kennen uit Japan en Peru samenbrengen. Van het beheersen van de kunst van sushi tot het perfectioneren van ceviche en tiraditos, beide keukens fascineren mij enorm."

"Alle gerechten in mijn keuken weerspiegelen de technieken en smaken die ik ervaarde in Japan en Peru. Daarnaast heb ik, door samen te werken met getalenteerde Japanse en Peruaanse chef-koks, in wereldsteden als Londen, Spanje en Amsterdam mijn culinaire repertoire verder verrijkt.”

Soulkitchen in Amsterdam_2 Soulkitchen in Amsterdam_3
Soulkitchen in Amsterdam_4 Soulkitchen in Amsterdam_5
Artikel delen