Spaans restaurant Los Cosmos in Leiden opent in juni

Los Cosmos Leiden

Spaans restaurant Los Cosmos in Leiden opent in juni

In juni 2024 opent het nieuwe Spaanse restaurant Los Cosmos in Leiden, op de plek waar jarenlang Zara Home zat. Los Cosmos krijgt twee verdiepingen en wordt de tweede zaak van horecagroep Cosmos van Alexander van Nimwegen en Rob van Wijnen.

Het eerste restaurant van horecagroep Cosmos was Zirkus. Alexander van Nimwegen en Rob van Wijnen maakten lang deel uit van de Horeca Groep Leiden, bekend van onder andere Lot & de Walvis, Tabú en The Bishop.

Ruimte voor 200 gasten

Het restaurant komt op de plek waar een tijdlang interieurwinkel Zara Home zat aan de Catharinasteeg. Los Cosmos heeft een oppervlakte van circa 600 m² verdeeld over twee verdiepingen en biedt ruimte voor maar liefst tweehonderd gasten. Aan de zijkant, voorkant en overkant van het restaurant komt een terras waar ruim honderd gasten ontvangen kunnen worden.

Spaanse invloeden

Bij Los Cosmos spelen Spaanse invloeden een belangrijke rol. Zo bereidt de keuken Spaanse tapasgerechten, waaronder de befaamde pata negra. Tafelbereidingen en verrassende smaken: gasten worden continu verrast. Er wordt op de kleine details gelet, denk aan het presenteren van wijnen op de wijnkaart aan de hand van gradaties van Spaanse hammen.

Los Cosmos_Leiden_2

Er wordt ook veel aandacht geschonken aan cocktails. "Voorheen werden cocktails alleen gedronken als aperitief of na het dessert. Daar komt verandering in. Gasten hebben de hele avond zin in cocktails," vertelt Rob van Wijnen. Los Cosmos richt zich op gasten die goed eten waarderen. “Het is een restaurant met veel variatie, maar absoluut geen all-you-can-eat.”

Ronde vormen en tegeltjes

Het interieur van Los Cosmos is veelzijdig. Zowel de hipheid van Ibiza als de authenticiteit van Sevilla komen terug. Ronde vormen, authentieke tegeltjes en plafondschilderingen: gasten krijgen het gevoel dat ze in Spanje zijn. Speciaal is het stucwerk in de zaak. Pilaren lopen door over het plafond, waardoor er een organisch effect wordt gecreëerd.

Los Cosmos_Leiden_3 Los Cosmos_Leiden_5
 
Los Cosmos_Leiden_6 Los Cosmos_Leiden_4
Artikel delen