[Geopend] Spectrum in Amsterdam

[Geopend] Spectrum in Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam is Spectrum, het voormalige Librije’s Zusje, geopend. Het tweesterrenrestaurant onder leiding van chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier is na de transformatie een duidelijke weerspiegeling van de visie op gastronomie en gastvrijheid van het duo.

De afgelopen vijf jaar ontwikkelde chef Sidney Schutte een eigen identiteit die in het pas geopende Spectrum volledig tot zijn recht komt. In het oog springen de nieuwe look, de kaart en menu’s met vertrouwde en nieuwe gerechten en de blik op de chef in de aangrenzende keuken. 

Onderscheidende stijl
In Spectrum creëren de gepassioneerde chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier een overweldigende avondvullende gastronomische ervaring. Het restaurant is een voortzetting van wat de chef en restaurantmanager voorheen in Librije’s Zusje realiseerden om hun gasten te verrassen en te verbazen. Roberto Payer, general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, is trots op zijn tweesterrenchef: “Sidney Schutte heeft een fantastische onderscheidende stijl ontwikkeld; de tijd was rijp voor een ‘eigen’ restaurant. De ambities van Sidney en Sascha reiken hoog. Zij krijgen van ons alle ruimte om zich met Spectrum verder te ontwikkelen.”

De naam
Over de nieuwe naam is goed nagedacht. Spectrum heeft een internationale klank, is herkenbaar en doet recht aan de verscheidenheid aan ingrediënten, smaken, creatieve receptuur en beleving van gastvrijheid. De restyling van het interieur en de sfeer in het stijlvolle, moderne restaurant dragen bij aan een overweldigende totaalervaring. “Alles komt nu op onze manier samen”, aldus Sidney Schutte.

DNA
Typerend voor Sidney Schutte is zijn dynamische, internationale manier van koken; hij staat inmiddels bekend om zijn out of the box creaties, wat resulteert in spannende nieuwe gerechten. In de creaties reflecteren Schutte’s Zeeuwse genen, Nederlandse ingrediënten, internationale ervaring en een grenzeloos arsenaal aan smaken. Deze verscheidenheid bepaalt het DNA van Spectrum. Dat ondervinden gasten ook aan tafel, waar een bevlogen en betrokken restaurantteam hen meeneemt op een zinnenprikkelende culinaire reis. Sascha Speckemeier: “Wij doen ons eigen ding, zijn een tikje eigenzinnig om onze gasten in alle opzichten te verwennen en te verrassen. Ook dát typeert Spectrum.”

Artikel delen