Stadsjochies: nieuw kasrestaurant in Utrecht

Stadsjochies: nieuw kasrestaurant in Utrecht

Een paar jaar lang was Stadsjochies een teeltbedrijf, maar onlangs transformeerden eigenaren Tony van der Hulst, Hans Oedekerk en Rob Geerlings een deel van de kas tot restaurant. Bekijk foto’s ervan onder dit bericht.

Stadsjochies: bijzonder restaurant

stadsjochies

Met Stadsjochies heeft Utrecht er een bijzonder restaurant bij, aan de Rijndijk. Wie het perceel oploopt, ziet als eerste een enorme kas en tuin waar planten, cressen, kruiden en kleurrijke bloemen groeien. Er is zelfs een theetuin van negenduizend vierkante meter. Gasten kunnen door het groene gebied wandelen, op kruidensafari met telers en onder begeleiding zelf groenten plukken.

En sinds kort kunnen je er dus ook terecht voor een drankje, ontbijt, lunch, borrel of (uitgebreid) diner. Daarnaast is er een winkel waar gasten producten van het land kunnen kopen.

 

Stadsjochies: producten uit de kas

De keuken werd opgezet met André van Doorn, die jarenlang kookte in Kasteel Heemstede* in Houten. Gerechten van het restaurant worden zo veel mogelijk gemaakt met producten uit de kas en tuinen. Andere producten worden lokaal gehaald. Veel producten worden ook verkocht aan restaurants, zoals Hemel en Aarde en Karel V (allebei Utrecht).

Artikel delen