Stadsoase De Witt opent in 2023 haar deuren in Dordrecht

De Witt
Tags: design

Stadsoase De Witt opent in 2023 haar deuren in Dordrecht

In het tweede kwartaal van 2023 opent brasserie en filmtheater De Witt haar deuren in Dordrecht. Eigenaren Geert ter Steeg en Dennis van Buuren willen van deze locatie een open bestemming voor iedereen maken. Het design is gedaan door Studio Modijefsky. Expressieve vormen, warme kleuren en materialen die doen denken aan het verleden komen hierin terug.

Herinterpretaties van de ruimtes

Het designbureau Studio Modijefsky analyseerde en herinterpreteerde de geschiedenis van de locatie. Waar De Witt zal komen, zat voorheen een klooster, school, laboratorium en bioscoop. Dit is terug te zien in het huidige design. Gewelven, bogen en symbolen die typisch zijn voor het kloosterleven weerspiegelen het klooster. Transparant glas, ramen tussen ruimtes, de herhaling van boeken, schoolbanken en de tegelvloer staan voor de school en het laboratorium. Spotlichten, podia, fluwelen gordijnen en scenografie die in de bioscoopruimten te zien waren, zijn gedemonteerd en opnieuw geïnterpreteerd in een nieuwe sfeer om de essentie van De Witt te bereiken.

De Witt_Dordrecht

Filmtheater

De Witt was voorheen bioscoop 'The Movies'. Het ontwerp van Studio Modijefsky in de andere ruimtes versterkt het bioscoopgevoel. Zodra je binnenkomt valt je oog op de kleine neongekleurde ticketbox. Daarnaast zijn er grote fluwelen gordijnen, filmposters en bewegwijzering die je naar de foyerruimte leidt te vinden. Hier worden filmliefhebbers verwelkomt voordat de film begint. 

Naast grote filmzalen, is er ook een kleine filmzaal ontworpen voor intieme filmsessies voor kleinere groepen. Gasten dompelen zich onder in de ultieme cinematografische ervaring voordat zelfs de film begint.

Buitenruimtes

Buiten is er een wildebloemen- en kruidentuin en een terras te vinden. Hier zullen de comfortabele zitmeubels ervoor zorgen dat bezoekers kunnen ontspannen. De wilde kruiden worden door de chefs uit de tuin geplukt voor een seizoensgerecht of cocktail. De plantentuin wordt ontworpen door de bekende Nederlandse tuinarchitect, kweker en schrijver Piet Oudolf.

In de buitenruimtes worden activiteiten georganiseerd zoals jeu de boules, een film onder de sterren of een workshop herbariumcreatie in de open lucht. 

De Witt_Dordrecht_3 De Witt_Dordrecht_4
Artikel delen