Sterchef Herman Cooijmans verhuist Eden* naar Waalre én opent tapperij

Tags: chef

Sterchef Herman Cooijmans verhuist Eden* naar Waalre én opent tapperij

Halverwege juli verhuist Herman Cooijmans zijn restaurant Eden* van Valkenswaard naar Waalre. De nieuwe locatie is een grote boerderij, waarin hij ook een brasserie opent: Tapperij de Oude Toren. Lees hieronder alles over de plannen van de chef-kok.

 

1. Restaurant Eden* in Waalre (nieuwe locatie) - juli 2024

Sterrenrestaurant Eden verhuist half juli van Valkenswaard naar Waalre. De nieuwe plek is in een grote boerderij waarin ook Tapperij De Oude Toren komt. Het restaurant heeft circa 200 m2 zaaloppervlakte en er is plek voor ruim 45 gasten. Op de eerste verdieping is een ruimte voor private dining, voor groepen tot 24 personen. Het terras kijkt uit over het park en heeft plaats voor 56 gasten.

King Kongs is verantwoordelijk voor het interieur. Er wordt veel gewerkt met materialen als steen, beton, staal en hout. Het interieurarchitectenbureau zoekt de randjes op en dat is iets wat goed bij Restaurant Eden past. De keuken serveert onder leiding van chef-kok en eigenaar Herman Cooijmans twee menu’s: een inspiratiemenu en een klassiek Frans menu.

In het inspiratiemenu wordt gewerkt met producten als palmhart, kalfshersenen en slak. Het klassieke Franse menu bevat gerechten als coquille met knolselderij en paddenstoel, of ribeye met zwezerik en bloemkool. Op de drankenkaart staan 250 wijnen, maar dit hoopt Cooijmans uit te breiden. Centraal in het restaurant komt een grote wijnkast. Cooijmans opende Eden in 2019 en werd een jaar later al bekroond met een Michelinster.

*Tekst gaat verder onder de foto's

*Interieur van restaurant Eden* in Waalre (nieuwe locatie)

2. Tapperij De Oude Toren in Waalre - juli 2024

Halverwege juli 2024 opent Tapperij De Oude Toren in Waalre. De brasserie komt in dezelfde boerderij als restaurant Eden waar voorheen Restaurant De Oude Toren huisde. Tapperij De Oude Toren wordt een brasserie met de look en feel van een sfeervol bruin café. Denk hierbij aan tafels van robuust donker hout. 

Interieurarchitectenbureau King Kongs is verantwoordelijk voor het design. De tapperij heeft straks plaats voor 24 gasten om te eten, daarnaast is er aan de bar plek voor circa vijftien gasten. Op het terras kunnen veertig gasten plaatsnemen.

Het menu van Tapperij De Oude Toren wordt eenvoudig. Gasten kunnen uit drie gerechten kiezen voor het voorgerecht (vis, vlees, vega) en drie gerechten voor het hoofdgerecht, waarvan een echte goede biefstuk een must is op het menu. Als dessert komt er ijs op de kaart. Herman Cooijmans is eigenaar en tevens chef-kok van de bistro. Gerechten worden straks uit dezelfde keuken bereid als het naastgelegen Restaurant Eden.

Artikel delen