Sterrenchefs openen De Juwelier in Amsterdam

Sterrenchefs openen De Juwelier in Amsterdam

“Dit is géén concept”, begint Richard van Oostenbrugge. Samen met Thomas Groot opende hij onlangs een nieuw restaurant in de Amsterdamse Utrechtsestraat: De Juwelier. De ondernemers en chefs zijn ook eigenaar van 212** in Amsterdam. Bekijk foto's van de zaak en gerechten onder dit bericht.

De Juwelier

Van Oostenbrugge: “In deze buurt vind je veel ‘juweliers’: groente- en vleesjuweliers. Zo noemen sommige mensen de groentewinkel en slagerij in deze buurt omdat ze aan de dure kant zijn. Dat vonden we een grappige verwijzing naar deze buurt, vandaar onze naam.” Niet dat De Juwelier duur is. Integendeel. Terwijl hun andere restaurant 212** in Amsterdam tot het hoge segment behoort, is De Juwelier een stuk laagdrempeliger.

Á la carte

Er is geen samengesteld menu, gasten kunnen alleen à la carte bestellen. Er zijn 45 plekken. “Het is een hele warme zaak met veel donker hout en een enorm mooie pui. Pronkstuk is het plafond van bijna vijf meter hoog. Dat hebben we helemaal gerestaureerd in oude staat. Het is een zaak waar ik zelf heen zou gaan, ik miste zoiets in Amsterdam”, zegt Van Oostenbrugge.

De Juwelier

Op de kaart

De menukaart is opgedeeld in voorgerechten, hoofdgerechten, kaas en desserts. De gerechten op de kaart schitteren in hun eenvoud met tegelijkertijd een chique randje. Zo staat er onder andere een zeebaars op de kaart: zeebaars dungesneden en gemarineerd in citrus met ingelegde foreleitjes, als één van de voorgerechten. Piepkuiken met warm gerookte makreel onder de huid, velouté van zuurkool, staat bij de hoofdgerechten. Ook staan er gerechten zoals ossenstaart en kreeft op de menukaart en mogen de Hollandse kazen niet missen. Als nagerecht is er de keuze uit 3 desserts, waarvan de krokante mozzarella met tomaat en basilicum het meeste opvalt.

De Juwelier De Juwelier
De Juwelier De Juwelier
De Juwelier De Juwelier
De Juwelier De Juwelier
De Juwelier De Juwelier
Artikel delen