Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn te koop

Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn te koop

Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn wordt ter overname aangeboden. Echtgenote Deborah Rive zoekt momenteel een overnamekandidaat voor de exploitatie van het restaurant, waarvan naamgever en Meesterkok Lucas Rive in december 2019 overleed. Totdat een koper gevonden is blijft het zeven jaar oude restaurant aan de historische Oude Doelenkade op hetzelfde niveau in bedrijf, inclusief het huidige team.

Lucas RiveDeborah en rebecca

Nadat patron-cuisinier Lucas Rive in december 2019 overleed, zette echtgenote Deborah Rive het Hoornse restaurant voort, daarbij ondersteund door dochter Rebecca. Beiden waren sinds de opening in 2013 al werkzaam in het restaurant als respectievelijk gastvrouw en maître-sommelier.

Nu tijd om de zaak te verkopen

Deborah Rive: “Na een korte sluiting zijn we in januari van dit jaar weer open gegaan. Ik ben heel blij met het team, dat met dezelfde visie als Lucas opereert. Iedereen gaat er vol voor en de gasten zijn enthousiast. Het is een gezond bedrijf, ondanks de beperkingen van corona. Toch ontbreekt bij mij het plezier en daarnaast missen Rebecca en ik de samenwerking met Lucas heel erg. Toen Lucas wist dat hij niet meer beter zou worden heeft hij aangegeven dat we er goed aan zouden doen om de zaak na zijn overlijden te verkopen. Ik heb daar lang over nagedacht en ben nu op het punt gekomen om de zaak over te dragen.”

Pand met veel mogelijkhedeninterieur restaurant lucas rive

Het sfeervolle huurpand ligt aan de prachtige historische haven van Hoorn en heeft veel mogelijkheden. Het beschikt in een ruim opgezette setting over ruim 70 zitplaatsen, waardoor het restaurant ook geschikt is voor grotere groepen. Verder is er een open keuken, een voorbereidingskeuken, een eetbar, airconditioning en een terras met mooi uitzicht over de haven en het historische centrum van Hoorn. Op de bovenverdieping is opslagruimte, een personeelsruimte en een extra toilet.

Complete keuken

Deborah Rive: “De keuken is zeven jaar geleden volledig vernieuwd, waardoor de koper beschikt over een compleet uitgeruste keuken met alle apparatuur. De inrichting van het restaurant en het meubilair is zeven jaar oud en altijd goed onderhouden. Ook recenter zijn diverse aanpassingen en vernieuwingen gedaan, waardoor het pand instapklaar is."

Zowel exploitatie als inrichting te koop

"Rebecca en ik hopen dat we iemand vinden die op deze fijne plek de passie voor koken overneemt die Lucas ook had. Het kookniveau is daarbij niet belangrijk, de plek biedt mogelijkheden voor diverse soorten horeca. Zowel de exploitatie als de inrichting is te koop. Totdat er een koper gevonden is blijven we operationeel met hetzelfde team, kookniveau en servicelevel.” Aldus Deborah Rive.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Deborah Rive via het restaurant.

Artikel delen