[Fotoalbum] ACE in Amsterdam

Chef Rik Thesing, die eerder werkte bij Ron Blaauw* (Amsterdam), De Bokkedoons** (Overveen) en The Bishop (Leiden), opende eind vorig jaar zijn eigen restaurant in Amsterdam. In ACE, waar eerst restaurant ’t Fornuis te vinden was, kookt hij met Franse klassieke technieken. Bekijk de foto's van het nieuwe restaurant onder dit bericht.

Helma Kor is namens E.S.T.I.D.A. verantwoordelijk voor het interieur. Er is een belangrijke rol weggelegd voor zwart met een luxe uitstraling tot gevolg, vertelt ze. “De bovenste etage en het plafond zijn bijvoorbeeld allebei zwart geschilderd om een mooie samenhang in de ruimte te krijgen. De overige wanden hebben een luxe zwart behang met hoogglansstructuur en de meubels zijn ten slotte in verschillende texturen zwart gestoffeerd en hebben koper- en gouddetails.”

Bestaande indeleing
Een deel van het pand is intact gelaten, vertelt Kor. “De bestaande indeling met de verschillende etages, de oude panelen en het timmerwerk met mooie details waren er al. Ook het onderste deel is in de bestaande houtkleur gelaten.” RestaurantACE.Amsterdam
 
Design: E.S.T.I.D.A.

Artikel delen