[Geopend] De Cleenne Mossel in Bruinisse

[Geopend] De Cleenne Mossel in Bruinisse

Brasserie De Cleenne Mossel van Nando van As is sinds deze zomer te bezoeken in Bruinisse. 

Sinds deze zomer is Bruinisse een brassieie en loungebar rijker. In het pand waar voorheen ‘De Vrienden van Bru’ gevestigd zat, prijkt nu de historische naam weer op de gevel van het 17e eeuwse pand: ‘De Cleenne Mossel’. De zaak is van Nando van As, die ervaring op deed bij onder andere ‘Katseveer*’, ‘De Vierbannen’, ‘Pure C**’ en ‘Hard en Ziel’. 

Bar en tafels
''Met een grote culinaire toekomst voor de boeg''’, aldus Cas Spijkers (chef-kok ‘De Swaen’, 2 Michelin-sterren**) over Van As. En die toekomst is nu vertaald ineigen gerechten met dagverse streek-en seizoensproducten. Vis komt bij ‘De Cleenne Mossel’ uit de Oosterschelde of Noordzee, vlees komt van een authentieke vleesboerderij. ‘De Cleenne Mossel’ wil verrassen met smaken. Daarnaast kun je ook gewoon lekker aan de bar zitten voor een Gin Tonic met bar bites of oesters met bubbels. 

Menukaart
Sate (met huisgemaakte pindasaus), mosselen (op z’n Bru’s), en spare-ribs ( 3 daagse bereiding, USA-style) zijn vaste waarden op de menukaart. Ook gewoon aan de bar te eten, mocht je honger krijgen na het borrelen. Daarbij is er de mogelijkheid om à la carte te eten. Deze kaart wisselt elke drie maanden. Voor fijn-en wijnproevers die gaan voor wereldsmaken met een Zeeuwse twist is er het viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement. Elke maand een nieuwe samenstelling van gerechten die passen bij het seizoen. 

 

 

 

 

Artikel delen