[Geopend] Fenicie in Amsterdam

[Geopend] Fenicie in Amsterdam

Fenicie, een nieuwe Libanese hotspot in Amsterdam, heeft deze week haar deuren geopend op het Leidseplein in het pand waar voorheen Gastrobar Paris zat van Ron Blaauw. 

Het pand van Fenicie heeft de afgelopen maanden een volledige renovatie ondergaan waarbij de bezoeker in een volledige Libanese ervaring wordt ondergedompeld. Bij binnenkomst waant u zich in het door Horeca Media ontworpen interieur met een goud met groen kleurenpallet in modern Midden-Oosterse sferen met een touch of The Big Apple. De eigenaar van Fenicie neemt met iedere mazza (klein gerechtje) dat wordt gereserveerd, de gast mee in de traditionele keuken waar met sommige gerechten zijn moeder ook nog een handje meehelpt.

The Ultimate Lebanese Dining Experience
Op het menu staan mazza’s zoals diverse koude varianten als fatoush, tabouleh, tarator djej en baba ganoush en warme mazza's zoals kibbeh en warak enab,Ook wordt er muhammara die 12 uur op het vuur heeft gestaan geserveerd en hummus met een bereidingstijd van 24 uur. Deze mazza’s eet je samen met het huisgemaakte libanese brood dat iedere ochtend vers uit de oven komt. Fenicie neemt haar bezoekers mee in een rondreis door Libanon en brengt in alle bovenstaande gerechten een diversiteit aan ingrediënten en smaken met zich mee. En good to know: de échte Libanese keuken is óók perfect voor vegans! Tussen de mazza’s door of erna is het zeker de moeite waard om als vrouw een bezoekje te brengen aan het toilet. Op vrijdag en zaterdag zit daar namelijk een visagiste. 

 

Artikel delen