[Geopend] Meerwold Eten & Drinken Groningen

[Geopend] Meerwold Eten & Drinken Groningen

Het Best Western Plus Plaza Hotel in Groningen heeft in de eerste week van oktober een geheel nieuw restaurant met bar en een aparte ruimte voor private dining in gebruik genomen. Het ligt aan het Hoornsemeer. 

Het nieuwe restaurant van Best Western Plus Plaza Hotel, Meerwold Eten & Drinken, heeft een uniek feature, het ligt namelijk pal aan het water. Om dat te realiseren, moest er meer dan 45.000 m3 grond (meer dan 2000 vrachtwagens) worden afgegraven van het Hoornsemeer.

Meerzicht
Het afgraven van het Hoornsemeer, wat Meerwold een veel beter uitzicht op het meer gaat opleveren, is een mega-operatie, die nog in volle gang is. Het plan voorziet in een nieuw en veel groter terras met een boulevard, pal aan het water. In het water komt een tweetal steigers te liggen, zodat het hotel en het restaurant ook per boot kunnen worden bereikt. De boulevard vormt de uitvalsbasis voor allerlei watervertier, zoals de verhuur van sloepjes, waarmee het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer verkend kunnen worden. Behalve een restaurant en een bar heeft Meerwold een bijzonder sfeervolle private dining, die plaats biedt aan maximaal veertig gasten. Deze ruimte beschikt, net als het restaurant, over een eigen terras, met zicht op het water.

Goed bereikbaar
Flexibiliteit was een van de uitgangspunten van het ontwerp van het restaurant. Meerwold moet namelijk zowel op een efficiënte en plezierige manier 200 congresgasten kunnen verwerken als ook een gezellige omgeving zijn voor individuele leisuregasten van het hotel. Veel meer dan voor de nieuwbouw wil Meerwold zich daarnaast richten op een brede groep van potentiële zakelijke en niet-zakelijke gasten die niet in het hotel verblijven. De aantrekkingskracht voor die groep zit hem met name in de locatie van het restaurant, met de makkelijke bereikbaarheid vanuit de stad Groningen, en in het door de afgraving nieuw ontstane terras aan het Hoornsemeer.

“Niet perse anders dan de rest”
Chef-kok Marco Jonkman en zijn brigade voeren in Meerwold een menukaart met veel Frans-klassieke invloeden, maar dan wel in een nieuw jasje. “We gebruiken graag biologische en lokale ingrediënten, maar dat is op zich natuurlijk niet meer heel bijzonder”, aldus Marco Jonkman. Meerwold Eten & Drinken biedt een toegankelijke menukaart, gericht op een brede doelgroep en passend bij de no nonsense-mentaliteit van de Groningers. General Manager Herman van der Poel omschrijft het als volgt: “Wij willen niet perse anders zijn dan de rest. We willen dat onze gasten een leuke tijd hebben, zich thuis voelen en met en met tevreden gevoel naar huis gaan. Bij ons is iedereen welkom; privé, zakelijk, oud, jong en met of zonder kinderen.”

 

 

 

 

Artikel delen