[Heropening] Parnassia aan Zee in Overveen

[Heropening] Parnassia aan Zee in Overveen

Parnassia aan Zee is weer open na een grote verbouwing en renovatie ter ere van het 60 jarig bestaan. 

Strand- en duinpaviljoen Parnassia aan Zee in het Nationaal Park de Kennemerduinen en omgeven door zee, strand & duinen bestaat al sinds 1958. Wat begonnen is als kiosk, is uitgegroeid tot een jaarrond paviljoen. Naast een groot restaurant en terras, inmiddels ook vijf vergaderzalen en een grote feestzaal. Vandaag de dag is Parnassia aan Zee een begrip, 365 dagen per jaar geopend en komen er maandelijks duizenden gasten. Van dagjes mensen, vaste gasten tot koninklijk bezoek. Parnassia is een verlengstuk van de omgeving waarin het zich bevindt. Tijdloos, simpel en met het karakter dat deze plek verdient.

Interieur

Nieuwe eigenaar Michael Kras is trots op wat Parnassia aan Zee nu is geworden. "De eerste gasten zijn erg enthousiast, ze herkennen het niet meer terug, maar voelen zich wel meteen thuis, dat is toch mooi!" Het interieur is aangepast op de omgeving. Parnassia ligt in een van de grootste natuurparken van Nederland, een oase van rust en natuur. In het interieur komt dit gevoel terug door het gebruik van hout, groen en rust. Hout in de constructie van het pand, vanuit de oorsprong zoals het ooit gebouwd is, als strandtent. Alle tafelbladen zijn van echt hout, op maat gemaakt door 't Houten Mannetje. Het groen komt terug in de bomen en een grote plantenwand die wordt onderhouden door een automatisch bewateringssysteem. En een mozaïek achterwand, gemaakt van 21.000 tegeltjes, bij de bar die een Klimop plant uitbeeld. Er zijn 3 haarden die altijd branden en Parnassia heeft geen muziekinstallatie, rust en een met de natuur.

Zakelijk & feest
Parnassia aan Zee telt maar liefst zes verschillende vergaderzalen. Met een prachtig uitzicht op De Kennemerduinen en de Noordzee, hebben alle zalen hun eigen stijl en een eigen unieke sfeer. Dit geeft  tal van mogelijkheden, van zakelijke bijeenkomsten, inspirerende workshops, productpresentaties tot brainstorm sessies en seminars. Maar ook voor feestjes is Parnassia een toplocatie. Denk aan een kinderfeestje, verjaardag, bedrijfsfeest, vrijgezellen, jubileum, bruiloft, babyshower, teamuitje, reünie of familiefeest. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden van strandactiviteit, workshop tot duinexcursie, van ontbijt, lunch tot diner. In het menu wordt er gewerkt, waar mogelijk, met biologische en eerlijke producten uit de mooie omgeving. Omdat Parnassia het hele jaar geopend is, wordt de kaart ieder seizoen aangepast. Door de gerechten eenvoudig en puur te houden wordt het beste uit het product naar boven gehaald met het oog op het leveren van de beste kwaliteit met lokale producten van het seizoen.

 

 

Artikel delen