[Heropening] Zalencentrum wordt bierbrouwerij

[Heropening] Zalencentrum wordt bierbrouwerij

Het is bijna zo ver: nog even en de Twentse Bierbrouwerij en proeflokaal gaat weer open in de nieuwe locatie: voormalig restaurant en zalencentrum (met bowlingbaan) De Zegger.

Oude bowlingbaan
De Zegger, waar generaties strikes probeerden te scoren, is gesloopt. In de plaast daarvoor staat er een brouwerij met  glas rondom en een doorkijkje naar de hightechcampus. De installatie wordt gereviseerd door softwarebedrijf ProLeiT uit Enschede. De gedateerde feestzalen, achter de semi-boerderijgevel, worden verbouwd.  Het gepimpte complex,  ontworpen door Fons Nijland, krijgt een industrieel karakter. Het gevelteken moet wijken - dit toppunt van Twents nep-antiek vloekt met het beoogde moderne imago. Stoer: dat past ook bij de brouwerij.

Twentse gezelligheid
Verantwoordelijk voor het interieur is Kaja. Hier zijn de steekwoorden ''ambachtelijk, gezellig, industrieel en laagdrempelig'' van toepassing. Dat alles is bereikt door in het interieur een knipoog naar bier te verwerken en te werken met een cominatie van ruwe materialen (zoals staal en hout) en luxe producten (zoals rijke stoffen). En met de gezelligheid zit het ook wel goed: het nieuwe pand oogt als een boerderij, dat past bij de Twentse gezelligheid.

De Twentse Bierbrouwerij begon met pils, bok en witbier voor het proeflokaal. Nu levert het aan 115 bedrijven, (zomer)feesten en aan Op Karakter, rond de Nacht van Hengelo.

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging? Kijk hier.

 

 

Artikel delen