[Restyling] EAST van Casa Hotel in Amsterdam

[Restyling] EAST van Casa Hotel in Amsterdam

Neem één imposant gebouw, bestaande uit drie afzonderlijke ruimtes met verschillen functies en zorg ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Dat was in een notendop de uitdaging bij het renoveren van  het restaurantgedeelte EAST van Hotel Casa in Amsterdam.

In het nieuwe ontwerp van de eetruimte en vergaderzalen van Hotel Casa staat connectiviteit centraal. Ninetynine tekende voor het design. Er is een centrale ruimte voor alle bezoekers om te verblijven. De focus ligt minder op specifieke functies zoals een bar, restaurant of incheckruimte. In plaats daarvan is de hele ruimte veranderd in een woonkamer met moderne en kleurrijke meubels.

Mix van stijlen
Het verhaal van Casa begint met vier studenten en een missie. Casa werd eind jaren ’50 opgericht met als doel de woningnood onder studenten op te lossen. Door de kamers gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Dit zorgt voor een unieke en inspirerende mix van mensen. Het interieur is een eclectische mix van stijlen, texturen en vormen die teruggrijpt naar Casa's studentenwortels: beschouw de nieuwe gemeenschappelijke ruimte als een grote studentenlounge die kan dienen als een plek om te ontspannen, werken, studeren of eten, afhankelijk van het type bezoeker, hun stemming of tijdstip van de dag. De bar is een centraal en belangrijk element in het ontwerp. Het verbindt de verschillende gebieden en functies. Het is het hart van ruimte waar koffie wordt geserveerd aan de receptiezijde, terwijl het functioneert als een hotelbar aan de zijkant van het restaurant.

Artikel delen