Restyling voor Vis van Beek, Koog

Restyling voor Vis van Beek, Koog

Een fris en uitnodigend interieur voor een visrestaurant in De Koog dat een ingrijpende verbouwing onderging. Met veel lichte kleuren, slimme oplossingen en een efficiëntere indeling voor meer zitplekken is Vis van Beek een sfeervol restaurant geworden. Het interieur is gerealiseerd door ESTIDA.

John en Durjet van Beek uit De Koog begonnen 20 jaar terug in hun visspeciaalzaak, een combinatie van restaurant met afhaal. “De focus moest op het restaurant komen. Daarvoor wilden we fijn kunnen werken en een mooie, frisse zaak hebben. De afgelopen jaren hebben we achter de schermen verbouwd en nu was het tijd voor het interieur.” Daarvoor gingen de ondernemers dus een samenwerking aan met ESTIDA.

Routing in de zaak
Met een take-away en restaurant was de routing in deze zaak heel belangrijk. Daarom werden opengewerkte wanden van gepoedercoat staal met hout ontworpen voor een natuurlijke afscheiding die de zichtlijnen niet hindert. En voor het nautische effect werd het aquablauwe staal in een speelse golfbeweging uitgevoerd.    

Nautische effecten
Dat nautische komt ook terug in een subtiele afscheiding tussen de zitbankjes waar dikke kabels verticaal gespannen zijn. Op die bankjes zijn details van zeedieren geprint, een detail dat ook terugkomt in lampen (vissen) en het behang (met vissen). "Lichte tinten stonden centraal in dit interieurconcept", aldus Ruth van Toledo van ESTIDA. "Het maakt de zaak uitnodigend en hint naar de zee en het strand. Het veel gebruikte eikenhout is daarom bewerkt met een monocoat zodat het een aangename, lichte zandkleur kreeg. Ook is een innovatieve stof gebruikt als detail bij de bankjes en voor de stoelen. Deze stof is mooi geweven, sterk en voorzien van een speciale coating waardoor het antibacterieel is en geen geuren opneemt. "
 
Slim gebruik van de luifels 
Leuke details zijn ook te zien boven de counter waar in staal uitgevoerde luifels zijn opgehangen. Het verlaagde keukenplafond is hiermee van het zicht ontnomen en ze bieden ruimte voor krijtborden en beeldschermen waarmee ze klanten in meerdere talen de aanbiedingen en specials tonen.  

Artikel delen