[Verwacht] Restaurant Gouds Glas in Gouda

[Verwacht] Restaurant Gouds Glas in Gouda

In het begin van volgend jaar opent restaurant, brasserie en wijnbar Gouds Glas in het hart van Gouda. Eigenaar Joost Zekveld en bedrijfsleider Jeroen Hendriksen eren met het interieur de geschiedenis van het zeventiende-eeuwse gebouw, met een knipoog naar de nabijgelegen Sint-Janskerk. Bekijk onderaan het artikel de foto's.

Het pand is zo’n negentig meter diep, bestaat uit vier ruimtes en heeft plek voor driehonderd gasten (tweehonderd binnen en honderd buiten). Eye catchers zijn het glazen dak en de zes grote glas in lood ramen, met afbeeldingen van de gerenommeerde kunstenares Heleen Verhoeven. De ramen zijn een verwijzing naar de glas in lood ramen van de Goudse Sint-Janskerk die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Ook de bogen van het zeventiende-eeuwse pand komen overal in het decor terug, gecombineerd met glas, staal en hout.

Vier verschillende ruimtes
Naast een brasserie, een grote eetzaal en een wijnbar heeft Gouds Glas een verwarmd en geheel overdekt terras, waardoor je er het hele jaar door buiten kunt eten. Buiten is er een juice bar die in de winter kan worden omgetoverd tot een stand met koek-en-zopie. 

Artikel delen