[Geopend] Cocktailbar Stockroom in Groningen

[Geopend] Cocktailbar Stockroom in Groningen

In 2015 werd Lennart Deddens tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Best Bartender van Nederland. Onlangs opende hij samen met compagnons Erik Beeftink, Peter Torenbosch en Merijn Goris zijn eigen zaak aan de Oosterstraat in Groningen: The Stockroom. Bekijk foto's van de zaak (gemaakt door Ernstjan van Dam) onder dit bericht.

​Tekst: Elle Smolders

Met The Stockroom, een cocktailbar in stijl van de Britse historische dramaserie Peaky Blinders, nemen de ondernemers hun gasten mee terug naar de roerige jaren 20 in Amerika. “Tijdens de drooglegging destijds werden kroegen weggestopt in achterkamertjes en magazijnen, de zogeheten speakeasies”, vertelt Deddens. “Achter een stellingkast bleek dan een intieme bar te zitten. Precies dát is The Stockroom ook.”

Chefs
Niet geheel toevallig was het gekozen pand ook in gebruik als opslag; het diende als magazijn voor het naastgelegen restaurant André Dokter. Deddens: “En dat blijft deels zo. Er zal dus regelmatig een chef door de zaak lopen om iets uit de kast te pakken. Alleen maar tof, vinden wij.”

Geheime kelder 
De cocktailbar is ingedeeld in 5 verschillende ‘experiences’: een industrieel magazijn bij de ingang, een roaring twenties-bar, een lounge, een groen gedeelte en een kelder voor de allermooiste spirits en champagnes. In samenwerking met interieurprojectleider Charjan Steenhuis en Your Design Company is de inrichting tot stand gekomen. De voorbereiding nam ruim een jaar in beslag.

Nieuw in Groningen
“Er zijn wat vertragingen geweest rondom de welbekende vergunningen en enkele tegenvallers in de bouw”, vertelt Deddens. “De conceptfase verliep gemakkelijker; we zaten direct op één lijn qua invulling. Dit is er in Groningen nog niet.”

Jenevertrend 
The Stockroom richt zich volledig op de ambacht en kunst van de klassieke cocktail, met een hedendaagse seizoentwist. “Verder geven we aandacht aan non- en laag-alcoholische cocktails, gaan we veel met jenever werken en onze eigen producten ontwikkelen. En less is more: cocktails bestaan uit maximaal vier ingrediënten.” Is Deddens ook zelf achter de bar te vinden? “Een aantal keer per maand. We hebben een fantastisch team om ons heen verzameld.”

 

Artikel delen